Leader-rahat lasten ja nuorten toimintaan, ympäristötoimiin ja yritysten kehittämiseen

0
Pyhärannan Myrskyn rakentama frisbeegolfrata toimi yhtenä lauteilla ja laavuilla - kohteena.

Leader Ravakka valmistelee parhaillaan uutta paikallista kehittämisstrategiaa EU-ohjelmakaudelle 2021–2027. Kesällä Ravakka jalkautui kesätapahtumiin ja kampanjoi saunoilla ja luontokohteissa innostaen ihmisiä jättämään mielipiteensä seudun kehittämiseen. Ravakan kolmen kysymyksen kyselyyn saatiin kesän aikana lähes 600 vastausta.

Lauteilla ja laavuilla -kampanjalla innostettiin ihmisiä suosituissa kohtaamispaikoissa vastaamaan sähköiseen kyselyyn. Lisäksi saunoilla järjestetyissä pop up -tilaisuuksissa syntyi mielenkiintoisia keskusteluja sekä saunanlämmittäjien että saunojien kanssa.

Ilahduttavaa oli runsas määrä vastauksia ihmisiltä, joille Leader-toiminta ei ollut tuttua. Reilu kolmannes kyselyyn vastanneista ilmoitti, ettei tiennyt ennakkoon, mitä on Leader-toiminta tai Leader-tuki.

Selvästi tärkeimmiksi teemoiksi ovat kyselyn perusteella nousemassa lasten ja nuorten toiminta, ympäristötoimet sekä yrittäjyys. Yksittäisistä kehittämisen kohteista tärkeimmiksi koettiin ympäristön ja vesistönkunnostukset (56 prosenttia vastaajista), lasten nuorten harrastusmahdollisuudet ja toiminta (56 prosenttia vastaajista) sekä maaseutumatkailu ja luonnon virkistyskäyttö (54 prosenttia vastaajista).

Kyselyyn ehtii vielä jättää oman mielipiteensä syksyn aikana.

SUORA LINKKI KYSELYYN