Osallistujaryntäys viikonvaihteen Jyskeen Syysmoniotteluihin Laitilaan

0
11-vuotiaat tytöt ampaisivat neliottelun 800 metrille viime vuonna aurinkoisessa säässä. Kuva: Ilkka Simola

Ilkka Simola

Perinteinen yleisurheilukauden päätöskisa, Jyskeen syysmoniottelut, huipentaa Laitilan kentän tiiviin kilpailujen järjestämiskauden. Viikonvaihteen kaksipäiväiseen tapahtumaan on ilmoittautunut ennakkoon peräti 132 nuorta edustaen 29 eri seuraa. Ja kun kisapäivien sääennuste on ajankohtaan nähden loistava ja kenttäolosuhteet mahdollistavat myötätuulitakuun saattaa osallistujien määrä vielä kasvaa jälki-ilmoittautuneiden myötä.

Lauantaina puoleltapäivin aloittavat 9- ja 11-sarjojen 6-ottelijat, 13- ja 15- tyttöjen 7-ottelijat sekä 13- ja 15-poikien 10-ottelijat ja kun sunnuntaina mukaan liittyvät 9-11-sarjojen kakkosottelujen piirinmestaruuksista kilpailevat on kisasäpinä tiiviimmillään.

Syysmoniotteluilla on pitkät perinteet 37 vuoden ajalta, ja vuosikymmenten saatossa on kisoissa laitettu valtakunnalliset kausitilastot lähes lopulliseen muotoon.

Kisat alkavat varsinaisten Syysmoniottelujen osalta molempina päivinä kello 12 ja seurattavaa riittää neljän-viiden tunnin ajan. Jo klo 10 käynnistyvät koronan takia toukokuulta syksyyn siirretyt Lounaisen alueen 17-, 19- ja aikuisten sarjojen aluemestaruusottelut, mutta niiden osallistujamäärä on jäänyt vähäiseksi.