Pähkinäpensaan päiväkoti tavoittelee vihreä lippu -sertifikaattia

0
Pähkinäpensaan päiväkodin lapset ovat taiteilleet kierrätysaskarteluja.

Pähkinäpensaan päiväkoti on aloittanut Vihreä lippu -toiminnan. Päiväkodissa halutaan panostaa innostavaan ympäristökasvatukseen ja kestävän kehityksen kehittämiseen.

Vihreä lippu -toiminta on osa kansainvälistä Eco-Schools-ohjelmaa, jonka taustalla toimii ympäristökasvatustoimijoiden kattojärjestö FEE. toimintamallin Vihreä lippu -sertifikaatti on mahdollista saada kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Vihreä lippu -toiminnan mukaisia askelia on päiväkodissa otettu jo useita. Päiväkodissa on perustettu lapsista ja aikuisista koostuva ympäristöraati, joka on valinnut vuoden teemaksi kierrätyksen ja jätteiden vähentämisen. Muita mahdollisia Vihreä lippu -teemoja ovat esimerkiksi vesi, energia ja kestävä kulutus.

Päiväkodissa on myös tehty alkukartoitus, jossa on selvitetty, mikä on valitun teeman näkökulmasta päiväkodin lähtötilanne. Alkukartoituksen jälkeen ympäristöraati on laatinut toimintasuunnitelman, jonka FEE Suomi hyväksyy.

Tällä hetkellä päiväkodissa on meneillään toteutus- ja arviointivaihe. Jos kaikki sujuu suunnitelman mukaisesti, ensi syksynä päiväkodin salossa liehuu vihreä lippu sertifikaatin saamisen merkiksi.

Vihreä lippu -toiminta ei silti jää siihen, vaan uutta projektia aletaan heti suunnitella sertifikaatin käyttöoikeuden säilyttämiseksi sen kahden vuoden voimassaolon jälkeen.

– Vihreä lippu -toiminnan myötä toteutamme varhaiskasvatussuunnitelman mukaisia kestävän kehityksen ja osallisuuden tavoitteita, kertoo varhaiskasvatusjohtaja Taija Jalonen.

Jalonen myös muistuttaa, että toiminta tukee osaltaan Laitilan kaupunkia Hinku-tavoitteiden saavuttamisessa. – Henkilökunnan ja päiväkodin lapsien innostus ja sitoutuminen ovat toimintamallin toteuttamisessa ensisijaisen tärkeitä. Kiitos kuuluu siis ennen muuta heille, Jalonen korostaa.