Partiolaiset kisasivat Pyhärannassa – Rasteilla muun muassa kirveen heittoa

0
Viia Kousa näyttää mallia, kuinka lentää 800 gramman kirves. Veeti-veli ja vanhemmat odottelevat vuoroaan.

Ari Anteroinen

Viime lauantaina ja sunnuntaina pidettiin Pyhärannassa Lounais-Suomen partiopiirin syysmestaruuskilpailut KeskiPiste 2020.

Kisakeskuksena toimi Reilan koulu, mistä lauantaina aamulla kello yhdeksän kisaan starttasi kaikkiaan 21 vartiota. Sarjasta riippuen matkojen pituudet olivat 20–25 kilometriä. Reitin varrella oli erilaisia tehtävärasteja.

Samoajien naisten sarjan voitti Lentävät lehmät 2 ja avoimen sarjan Tuh0ava k1rves. Vaeltajien naisissa ykkönen oli vartio nimeltään Elma ja avoimen sarjan kärki Wanhat Kotkad.

Vaeltajien mestaruus meni naisissa vartiolle Limebaanaanit ja avoimen sarjan paras oli Marian Ritarit.

Kaikki tulokset löytyvät järjestävän lippukunnan Pyhärannan Korpiankkureiden kotisivuilta pyko.fi

Ennen kisaajia niin sanottu nollavartio kiersi tarkastamassa ja kokeilemassa kaikki rastit. Toimittaja oli paikalla kun nollavartio saapui rastille 7 Viikinkikylä Cucculaan. Sillä rastilla oli sekä kirveenheittoa että jousiammuntaa.

Nollavartion muodostivat isä Mika Kuusisto , äiti Mari Kousa-Kuusisto ja lapset Veeti ja Viia Kousa. Perhe asuu Turussa, mutta äidillä on vahva porilaistausta.

– Minun partiolippukuntani on Porin Tulitikut. Miehellä se on Kaarinan Ristiritarit, Veetillä Turun Metsänkävijät ja Viialla Maarian Kämmäkät, kertoi Mari Kousa-Kuusisto.

Nollavartio piti rastin tehtäviä kivana ja erilaisena.

– Hyvä, että tuo kirves on kaikille samanpainoinen. Hienoa myös, että ensiapu on tässä koko ajan paikalla, kiiteltiin myös.

Muita mielenkiintoisia rasteja olivat muun muassa magneettikalastus ja tikkuja meressä.