Pm-ratakävelyjen kautta SM-viesteihin

0
9-vuotiaiden lähtoviivalle riitti eniten porukkaa kuulemaan Suomen johtavan kävelytuomarin Anne Fröbergin kisaohjeita.

Ilkka Simola

Jyskeen naiset viimeistelivät kävelyvauhtiaan maanantaina Turussa järjestetyissä pm-ratakävelyissä ensi viikonvaihteen Kotkan SM-viestejä varten. 5000 metrin mestaruuden voittanut Venla Laiho käveli ajan 24.18,89, pronssimitalisti Maria Antola ennätyksensä 27.44,16 ja neljänneksi sijoittunut Jonna Voronkoff 29.02,49.

Miesten 5000 metrillä Kari Laiho käveli hopeaa ajalla 26.32,17. Vauhti on huippuvuosista pudonnut vajaat viisi minuuttia, mutta onpahan ikääkin nyt yleisessä sarjassa kilpailleella miehellä jo kunnioitettavat 57 vuotta.

Kotkassa kävellään 3000 metrin osuuksia, joten ajat eivät ole nyt suoraan verrannollisia viime vuonna kisaviikolla käydyn 3000 metrin valmistavan kisan vauhteihin. Joka tapauksessa SM-viesteissä kyyti on kovaa. Vuosi sitten edellä olleiden Espoon Tapioiden, Lapuan Virkiän ja Pyhäselän Urheilijoiden lisäksi Lappeenrannan Urheilumiehet saanee nyt tasokkaan porukan jalkeille.

Naisten 3×3000 metrin viestiin on ilmoittautunut kahdeksan joukkuetta mukana ensi kertaa Kalannin Vankka nuorella ryhmällään. Kalanti saattaakin olla kova tekijä tulevaisuudessa kävelyrintamalla mikäli pm-kävelyissä viisi mestaruutta ja yhteensä kymmenen mitalia haalinut joukko pysyy harrastuksen parissa. Vankalle tuli yksi kauden tilastokärki 11-tyttöjen Ellen Ellän kellotettua 1000 metrillä 5.38,25.

Jyskeläisistä mestaruudet Venlan lisäksi ottivat 9-tytöissä ennätyksellään 3.28,95 kausitilaston neljänneksi 600 metrillä kävellyt Kerttu Matikainen ja 10-tytöisssä 1000 metrin ennätyksensä 6.41,81 tehnyt Neela Ihanmäki. Pronssille ylti 11-tytöissä Sara Honkakangas tonnin ajalla 6.54,20 ja viidenneksi tuli Viola Pärkö 9-tyttöjen 600 metrillä ajalla 4.25,51.

Kymmenestä osallistuneesta seurasta 9-15-sarjojen Topline-pistekilpailussa eniten saldoaan kartuttivat Kalannin Vankka 91, Turun Weikot 52 ja Jyske 34 pisteellä.

Kotkan SM-viesteihin suuntaa Jyskeestä myös N17-sarjan 4×100 metrin joukkue. Terveysongelmista kärsineen joukkueen iskukyky riippuu matkaan saatavasta kokoonpanosta. Ykköskvartetilla juostessa vauhti riittää 29 joukkueen kisassa finaaliin.