Taianomainen elokuvapiknik – värikkäät viltit sekä retkituolit täplittivät urheilukentän nurmikkoa

0
Elokuvailta urheilukentällä oli tunnelmallinen.

Tinja Jalonen

Laitilassa järjestettiin ensi kertaa elokuvapiknik lauantaina yhteistyössä Laitilan kaupungin, kirjaston sekä liikunta- ja nuorisotoimen kanssa. Tapahtumapaikkana toimi Laitilan urheilukenttä, jolle oli pystytetty suuri valkokangas.

Tapahtuma oli ilmainen ja sinne saapui noin 300 osallistujaa. Elokuvana esitettiin huippusuosittu Leijonakuningas vuodelta 2019.

Värikkäät viltit sekä retkituolit täplittivät kirkkaanvihreää nurmikkoa, ja iloinen puheensorina täytti ilman. Ihmiset istuskelivat urheilukentän nurmella piknikviltteineen ja leffaherkkuineen turvavälit huomioiden. Tunnelma kentällä oli mukavan rento ja kotoinen.

Tapahtumassa oli myös Jyskeen E-ringeten pitämä kioski, josta sai ostaa muun muassa popcorneja, limsaa ja kahvia. Tapahtuma houkutteli paljon väkeä myös alueen ulkopuolelle. Mopoilijoita, pyöräilijöitä, autoilijoita sekä kävelijöitä kävi uteliaasti kurkistelemassa mitä tapahtui.

Elokuva aloitettiin auringon laskettua, noin kello yhdeksän. Elokuvan alettua kaikki lapsista aikuisiin hiljentyivät katsomaan ja kuuntelemaan Simban tarinaa.

Laitilalainen Saija Laaksonen oli tullut katsomaan elokuvaa siskonsa Jennan sekä lastensa Maxin ja Roin kanssa. He olivat kuulleet elokuvapiknikistä Facebookista ja päättivät osallistua tapahtumaan.

– Lähdimme tänne koska tämä kuulosti erilaiselta, enkä ole ennen elokuvapiknikillä ollut, Saija kertoo.

Heillä oli mukanaan sipsejä, karkkia, dippiä ja limsaa. Elokuvan jälkeen fiilikset olivat hyvät.

Elokuvakokemus oli todella myönteinen, vaikka hieman enemmän vaatetta olisikin kannattanut laittaa. Heidän lempihahmonsa elokuvasta olivat ehdottomasti Timon ja Pumba.

Elokuvan päätyttyä puheensorina palasi kentälle, ja kaikkialta kuului kehuja elokuvaan ja koko tapahtumaan liittyen.