Tulosrajat rikki Ylöjärvellä – Sami Vaskelainen tähtää Suomen Voimanostoliiton SM-kisoihin

0
Sami Vaskelaisen tavoitteena on saada mitali kevään SM-kisoista.

Jussi Marttala

– Tiukalle meni, mutta tulosrajat ylittyivät, kommentoi Sami Vaskelainen debyyttiään klassisen voimanoston Suomen Voimanostoliiton, SVNL:n, alaisissa kansallisissa kisoissa Ylöjärvellä. Yhteistuloksellaan 510 kiloa hän rikkoi tulosrajan alle 66- ja 74-kiloisten sarjoihin kevään SM-kisoihin.

– Jouduin laihduttamaan kisoihin yhdeksän kiloa, mikä vei suorituksesta parhaan terän, hän arvioi.

Se näkyi jo alituslajissa jalkakyykyssä, jossa alkupainot 160 kilosta nousivat vasta toisella yrityksellä. Kolmannella nousi 170 kiloa, mitä hän pitää kohtuullisena tuloksena.

Penkkipunnerruksessa Sami joutui tyytymään aloituspainoihin 100 kiloon. Paraatilaji maastavetokin tökki, vaikka aloituspainot 225 kiloa nousivatkin sanojensa mukaan heittämällä.

– Toinen nosto 240 kilosta toi oksennuksen suuhun, mutta pystyin pitämään sen sisälläni ja vetämään noston loppuun asti, hän kertoo.

Kolmannen yrityksen hän jätti suosiolla väliin.

Sami Vaskelainen on totuttu viime vuodet näkemään FPO-liiton alaisen West Coast Powerin paidassa. Hän myös toimi kevääseen saakka puheenjohtajana seurassa, jota hän oli perustamassa vuonna 2017. Keväällä hän kuitenkin vaihtoi seuraa ja liittyi SVNL:n alaiseen Piikkiön Kehitykseen.

– Haluan saada vielä yleisen sarjan SM-mitalin nuorten sarjoissa saamieni hopean ja pronssin lisäksi, hän kertoo syyksi seuran ja liiton vaihtoonsa.

Nuorena Sami nosti SVNL:n alaisessa Laitilan Voimailijoissa, nyt hänen seuransa on saman liiton alainen Piikkiön Kehitys.