Uudenkaupungin Teatteri toimii turvavälit huomioiden – Ensi-iltaan tulossa Mannapuuroa ja mansikkaa

0
Mannapuuroa ja mansikkaa -treeneissä on hyvä meininki.

Korona-virus iski kovaa Uudenkaupungin Teatteriin. Kevään kaikki esitykset jouduttiin perumaan. Autotehdas-näytelmästä jäi pari esitystä pitämättä ja lisäksi kaksi ensi-iltaa jouduttiin perumaan.

Toiminta ei kuitenkaan loppunut missään vaiheessa. Keväällä näytelmiä harjoiteltiin etäyhteyksien avulla. Keväältä peruuntuneita harjoituksia korvattiin kesäkuussa oikeilla harjoituksilla ja nyt harjoitukset pyörivät täydellä teholla.

Esitystoimintakin saatiin käyntiin jo elokuun lopussa, jolloin Katanpäässä oli MN: aika .

Syksyn isoin ponnistus, Ysäri-musikaali Mannapuuroa ja mansikkaa saa ensi-iltansa suunnitellusti 7.11. Musikaali on täynnä uusikaupunkilaista osaaamista. Näytelmän on käsikirjoittanut Päivi Sappinen ja musiikin sovituksista vastaa Kalle Klotz . Näytelmän ohjaa Laura Hurme .

Neon 2 -yhtyeen musiikin ympärille rakennettu tarina seilaa risteilylle yhdessä kouluaikaisten ystävysten kanssa, jotka muistelevat nuoruuttaan 90-luvun alun pikkukaupungissa. Opettajien jallittamisen, taskulämpimän kiljun juomisen ja tulevaisuudesta haaveilun lisäksi yhden kevään ja kesän aikana ehditään kokea kaikki ihmiselon suurimmat tunteet ensirakkaudesta pettymyksiin.

Näillä näkymin katsomoon voidaan ottaa sata katsojaa, jolloin turvavälit ovat todella suuret. Turvallisuuteen kiinnitetään muutenkin runsaasti huomiota: ovet aukeavat normaalia aiemmin sekä jonojen syntymisen ehkäisemiseksi narikka on pois käytöstä ja takit otataan mukaan katsomoon. Lähikontaktien välttämiseksi katsomon paikkanumerot eivät ole käytössä. Katsoja saa vapaasti valita haluamansa rivin, mutta hänen täytyy mennä seuraavalle vapaalle paikalla, väliin jätetään yksi tyhjä paikka.

Taloudellisesti tilanne on luonnollisesti haastava, koska lipputulot ovat romahtaneet murto-osaan normaalista. Valitettavasti henkilökunnan lomautuksiltakaan ei olla voitu välttyä, ja muun muassa teatterinjohtaja on lomautettuna toistaiseksi.