Valoa pimeyteen – kaikille ekaluokkalaisille heijastimet

0
Korona-aikana kouluilla on tiukat ohjeistukset esimerkiksi turvaväleistä, mutta MC Roostersin kouluvierailuilla kaikki oili otettu huomioon. Suontaan koululla heijastinlaatikolla mieleistä on valitsemassa Antti Uusitalo. Heijastinterveisiä olivat kouluille viemässä muiden muassa Reijo Rantanen ja Harri Adolfsson.

Pian ovat valoisat aamut muisto vain ja siitä muistuttaakseen laitilalainen moottoripyöräkerho MC Roosters aktivoitui tiistaina.

– Jaamme tänäkin syksynä kaikille Laitilan ekaluokkalaisille heijastimet, jotka toivottavasti myös tulevat aktiiviseen käyttöön, toivoi Ari Veranen MC Roostersista.

Hän kertoi heijastinkampanjan olevan jo paikalliselle motoristikerholle syysperinne, sillä tiistaina jaettiin heijastimia koulutaipaleensa aloittaville lapsille jo neljännen kerran.

– Joukko meidän jäseniä starttaa aamulla moottoripyöränsä ja lähtee kierrokselle, jonka aikana käydään kaikilla alakouluilla, Veranen kertoi.

Veranen kehuu heijastinta erinomaiseksi keksinnöksi.

– Oikein ripustettu heijastin takaa sen, että liikenteessä näkyy. Heijastin on tarpeen myös taajamassa kulkiessa, hän muistuttaa.

Moni katuvalojen alla liikkuva ei välttämättä itse edes tiedä, miten huonosti hän saattaa pimeällä erottua – etenkin, jos on pukeutunut tummiin ja sattuu vaikka tihuttamaan vettä.

– Helposti tulee sellainen harha, että näynhän minä hyvin, kun itse vaikka kävelijänä tai pyöräilijänä näkee niin hyvin autot valoineen.

Heijastinterveisiä moottoripyöräkerho vie mielellään jokaiseen Laitilan alakouluun. Tempauksella halutaan parantaa liikenneturvallisuutta sekä muistuttaa, että käyttäydytään kaikki liikenteessä hyvin.