Alkoholiton olut voitti maussa alkoholilliset – Suomen parasta Pils-olutta tehdään Laitilassa

0
Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on menestynyt hyvin olutkilpailuissa. Kuva: Juhani Marttala

Alkoholittomat juomat ovat suosiossa. Alkon mukaan kuluttajat haluavat vaalia omaa terveyttään ja hyvinvointiaan yhä kokonaisvaltaisemmin. Alkon myyntitilastoissa alkoholittomien tuotteiden myynti on noussut reippaasti.

Laitilan Kukko Pils voitti syyskuussa Tampereella Suomen paras olut -kilpailussa Pils-oluiden sarjan. Ensimmäistä kertaa alkoholiton olut voitti alkoholillisten sarjan.

Kilpailuun osallistui 49 pientä tai suurta panimoa ja oluita oli mukana yhteensä 300.

– Vuosi vuodelta olen yhä hämmästyneempi siitä osaamisesta, jota henkilökunnallemme on matkan varrella kertynyt, sillä kuka olisi vielä vuosi sitten voinut uskoa, että alkoholiton olut pesee arvostetussa kilpailussa alkoholilliset kilpakumppaninsa, summasi Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka .

Voittoisa olut lanseerattiin keväällä.

Panimon mukaan Kukko Pilsin tuoksu on puhtaan viljainen ja ruohoinen ja humalan aromissa klassisen Pilsin määreet ovat kohdallaan.

– Maku on pyöreän maltainen ja tymäkän humaloinnin ansiosta raikastavan katkeroinen. Jälkimaku on tasapainoisen maltaan ja humalan ansiosta miellyttävän viipyilevä.

Wirvoitusjuomatehtaan mukaan Laitilan Kukko Pils Alkoholiton on sisaroluidensa kanssa ensimmäisiä Suomessa valmistettuja alkoholittomia oluita, joita ei ole valmistettu niin sanotulla keskeytetyn käymisen menetelmällä.