Heijastinpuu Vallesmannintien varressa

0
Kuvassa vasemmalta Nuorisoverstas ry:n toiminnanjohtaja Jonna Nurminen, Marjo Helminen (työllistetty Nuorisoverstaalla) ja kaupungin nuorisopäällikkö Noora Mantere. Kuva: Taija Jalonen

Tänään torstaina vietetään valtakunnallista heijastinpäivää. Teemaan liittyen Laitilan kaupungin nuorisotoimi & Laitilan Nuorisoverstas ry tekivät heijastinpuun Vallesmannintien varteen.

– Hyvänmielen heijastinpuusta voit poimia itsellesi heijastimen, tai sen luokse voit jättää ylimääräisiä heijastimia muiden iloksi ja turvaksi, nuorisopäällikkö Noora Mantere vinkkaa.

Heijastinpäivän muistivat myös LähiTapiola-yhtiöt, jotka lahjoittivat heijastimen jokaiselle Länsi-Suomen alueen ekaluokkalaiselle.

– Heijastin on edelleen edullinen, kätevä ja varma henkivakuutus pimeällä liikkuvalle jalankulkijalle. Silti tilastojen mukaan vain joka toinen suomalainen käyttää liikkuessaan sitä ja tähän yritämme saada osaltamme muutoksen aikaiseksi, LähiTapiola Satakunnan toimitusjohtaja Pasi Aakula kertoo.

Paikalliset LähiTapiola-yhtiöt lahjoittivat tänä syksynä kaikkiaan yli 2 500 heijastinta jokaiselle toimialueensa ekaluokkalaiselle.

Heijastimen käytöllä voi olla dramaattinen merkitys liikenteessä, sillä liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunnat arvioivat, että noin joka kolmas heijastinta käyttämätön, pimeällä onnettomuudessa kuollut jalankulkija olisi voinut pelastua, jos heijastin olisi ollut käytössä.