Jos korona suo, Laitila Cup ensi viikonvaihteessa

0
Kukon Tikan puheenjohtaja Joni Laine toivoo yleisön löytävän tiensä ensi viikonvaihteessa Laitilan Urheilutalolle katsomaan tasokasta dartsia.

Laitilassa tehdään ensi viikonvaihteessa paikallista tikanheiton historiaa, kun Kukon Tikka järjestää ensimmäistä kertaa valtakunnallisen ranking-kilpailun. Kisasta tekee vielä merkittävämmän se, ettei vastaavaa ole järjestetty täälläpäin Suomea lähes kymmeneen vuoteen.

Laitila Cup piti alun perin järjestää jo viime keväänä, mutta koronasulku sotki suunnitelmat ja tapahtuma siirrettiin.

Koronarajoitukset tuntuvat tälläkin kertaa kisajärjestelyissä. Perjantain krikettipelit alkavat tunnin verran suunniteltua aikaisemmin ja lauantain Disco Mix -pelit ovat kokonaan peruutettu.

Normaalioloissa kolmipäiväiseen kisaviikonloppuun olisi tullut mukaan yli 100 heittäjää, mutta tällä hetkellä osallistujien määrää voidaan vain arvailla ja toivoa parasta.

Keskiviikko on viimeinen ilmoittautumispäivä, ja näyttää siltä, että kaikki odottavat viime hetkeen, kertoo Kukon Tikan puheenjohtaja Joni Laine.

– Eipä tässä muuta voi kuin olla varovaisen toiveikas, ettei valtiovalta enää viime hetkillä määrää uusia rajoituksia. Hommaa tässä on paljon, kun isoja kisoja valmistellaan, mutta onneksi Kukon Tikan oma porukka on hienosti mukana. Odotan, että tulossa on hieno viikonloppu ja toivottavasti Urheilutalolle saadaan myös yleisöä paikalle.

Kisat alkavat Urheilutalolla perjantaina kello 18.30. Lauantaina homma jatkuu ilmoittautumisella kello 10 ja sunnuntaina pelimuodon 501 parikilpailun ilmoittautuminen alkaa kello 10.30.

Sunnuntaina iltapäivän ohjelmassa on SM-mitalien jakaminen pelimuodossa 301, tupla alku, tupla loppu. Heittäjien ja yleisön ruoka- ja juomahuollosta vastaa Laitilan Kievari.

Kilpailun johtajaksi paikalle saapuu Jyväskylästä Suomen Darts-liiton kilpailusihteeri Jarkko Wilén.

– Ainakin meillä Jyväskylässä porukka noudattaa koronan tuomia hygieniaohjeita oikein kiltisti. Lisäksi näyttää siltä, että kevään pakollisen kotona olemisen jälkeen on kaikissa järjestetyissä kisoissa ollut aikaisempaa enemmän heittäjiä mukana.

Wilén kertoo pääsevänsä kilpailun johtajan hommassa aika helpolla.

– Kukon Tikalla on niin paljon tietoa ja taitoa, että taidan viikonlopun aikana enimmäkseen kuljeskella kisapaikalla pikkutakki päällä tärkeän näköisenä.