Jyskeelle makoisa jatkoaikavoitto

0
Arkistokuva

Juha Laine

Kiekkomiesten polulle kakkosdivisioonassa on turha kiviä heitellä. Ne poistuvat sieltä yhtä nopeasti kuin tulivat.

Jyske oli kovassa paikassa KuKin vieraana Harjavallassa, mutta pystyi viimeisen erän ja jatkoajan osumilla pelastamaan kaksi sarjapistettä kolmesta mahdollisesta. Kamppailu päättyi lukemiin 3–4.

Laitilalaisten päävalmentaja Pasi Saarela oli tyytyväinen sarjapisteistä, jotka olivat läheltä karata kokonaan näpeistä. Saarelan mukaan suuri osa vaikeuksista oli vastustajan hyvyyttä.

– KuKi pelasi hyvävauhtista kiekkoa ja kävi alusta asti ahnaasti kiinni. Me pyörittiin eka erässä lähellä, mutta ei oikeasti menty kiinni. Kun saatiin tämä asia paranemaan, niin vastustajakin oli välillä vaikeuksissa, Saarela selvitti.

Tulos oli siinäkin mielessä mairitteleva, että Jyske ei periaatteessa johtanut peliä sekuntiakaan. Ensimmäistä kertaa johtoasema saavutettiiin, kun 38 sekuntia ennen jatkoajan loppua Jasper Raula peitti ovelasti syötön ja vapautti poikittaissyötöllä Miro Aarraksen täräyttämään ratkaisevan osuman.

Konsta Kerttula rikkoi Jyskeen kuparisen avauserässä tasoittaen pelin 1–1:een Artturi Tuuren ja Toni Niemisen esityöstä. Kotijoukkue siirtyi uudelleen johtoon ylivoimalla ensimmäisen erän lopulla.

Jesse Kaupinsalo väänsi pelin 2–2:een ennen kuin nähtiin pelin ikävin episodi. Kotijoukkueen pelaaja ajautui pahannäköisesti laitaan, ja tilanteesta annettiin jyskeläiselle viiden minuutin jäähy. Jälkiseurauksena vielä nahisteltiin lisäjäähyjä.

– Ikävältä näytti tuo tilanne, mutta missään nimessä meidän pelaajan ei ollut tarkoitus aiheuttaa tuollaista, Saarela alleviivasi.

KuKi otti johtoaseman tuon viiden minuutin aikana ylivoimalla. Kolmatta erää oli pelattu yli kuusi minuuttia, kun avausosuman värkännyt ketju löysi uudelleen aukon KuKin puolustuksesta. 3-3 tasoitusmaali kirjattiin Artturi Tuuren nimiin, syöttöpinnat Kerttulalle ja Niemiselle.

Jyske on aloittanut kauden terävästi ja yhtä pinnaa vaille täysi pistepotti oikeuttaa toiseen sijaan sarjataulukossa. Tätäkin parempi on ollut RNK Hocin startti, jolla on täydet yhdeksän pinnaa kasassa. Pelit jatkuvat seuraavaksi kotikentällä 17. lokakuuta, kun viime kaudella runkosarjaa dominoinut Lauttakylän Luja vierailee Laitilassa.