Kaasalaisesta JS-Groupin toimitusjohtaja – Liikevaihto on kasvussa, vaikka työt ulkomailla ovat lähes kokonaan loppuneen koronan takia

0
JS-Groupin uusi toimitusjohtaja Kalle Kaasalainen ja hallituksen puheenjohtajaksi ja kehityspäälliköksi siirtyvä Juha Suomala odottavat yrityksen kasvavan edelleen, vaikka työntekijöiden löytäminen on hankalaa.

Arto Kanerva

Laitilalaisen JS-Groupin johdossa on tehty muutoksia. Aiemmin myyntijohtajana toiminut Kalle Kaasalainen aloitti eilen yrityksen toimitusjohtajana.

Tehtävässä vuodesta 2007 toiminut Juha Suomala siirtyi yrityksen hallituksen puheenjohtajaksi sekä uuteen tehtävään kehityspäälliköksi.

– Mitään radikaaleja muutoksia JS-Groupin toimintaan ei ole tarvetta tehdä, mutta on aina syytä saada vähän uutta näkökulmaa kaikkeen tekemiseen. Katsoimme, ettei tämän kokoisessa yrityksessä ole tarvetta kokopäiväiselle hallituksen puheenjohtajalle. Kehityspäällikölle sen sijaan riittää työsarkaa, kun asiakkaiden vaatimukset työn laadusta ja yrityksen koko toiminnasta kovenevat koko ajan, Suomala toteaa.

JS-Group on perustettu vuonna 2007. Yritys on erikoistunut teollisuuden asennusprojekteihin ja kunnossapitoon. Tärkein asiakasryhmä on elintarviketeollisuus, joka tuo 80 prosenttia yrityksen liikevaihdosta.

Yritys työllistää alihankkijat mukaan lukien 80 henkeä ja tekee osahankinnassa tiivistä yhteistyötä muiden paikallisten yritysten kanssa. Tämän vuoden liikevaihdon ennustetaan olevan noin 8,5 miljoonaa euroa, jossa on peräti 20 prosenttia kasvua viime vuoteen verrattuna. Tämä siitä huolimatta, että työt ulkomailla ovat koronaepidemian vuoksi käytännössä kokonaan loppuneet.

Toimitusjohtajana aloittanut ja edelleen myynnistä vastaava Kaasalainen kertoo, että tulevaisuuteen katsotaan luottavaisina. Tilauskanta näyttää hyvältä ainakin vuoden loppuun asti ja uutta kauppaa tehdään koko ajan.

– Tämän alan tekijöille ei ole missään oppilaitoksessa koulutuslinjaa, vaan meidän täytyy itse kouluttaa uudet työntekijät.

JS-Group haki juuri kesällä uusia tekijöitä riveihinsä, mutta Kaasalaisen mukaan se oli kovin vaikeaa. Hän toteaakin, että jos jostain hyvä henkilö löytyy, niin yrityksen ovet ovat aina avoinna.

– Jatkossa tulemme panostamaan entistä enemmän konepajatoimintaan Laitilassa, ja tätä tukemaan meillä on aloittanut työnsä konepajan tuotantopäällikkö, joka sekin on uusi työtehtävä, Kaasalainen kertoo.