Kiekkomiehille jatkoaikavoitto ja kirvelevä kotitappio

0
Jyskeen peli on lähtenyt hyvin käyntiin, mutta maalinteko on ollut tahmeaa. Arkistokuva: Arto Kanerva

Juha Laine

Jos jääkiekkopelit voitettaisiin kiekonhallinnalla, luistelulla tai maalipaikkojen määrällä, olisi Jyskeen sarjasijoitus isolla todennäköisyydellä numero yksi. Usein näitä osa-alueita hallitseva poppoo myös johtaa sarjaa, mutta ei nyt. Jyskeen maalinteko sakkasi molemmissa viikonlopun peleissä.

Luvialla joukkue kykeni kuitenkin kääntämään pelin edukseen jatkoajalla maalein 2–3. Kotipelissä RNK Hocia vastaan pienet asiat olivat isäntiä vastaan, ja vierasjoukkue pääsi yllättämään numeroin 3–4.

LuKi-82 on tänä syksynä noussut kakkosdivariin ja tarjosi hyvän vastuksen Jyskeelle ainakin numeraalisesti. Yhtä päätä mentiin kuitenkin suurimmaksi osaksi. Luvian molarilla oli huikeat 60 torjuntaa.

– Maalinteon kanssa ollaan tuskailtu koko kauden, mutta nyt tuhlattiin kyllä todella paljon avopaikkoja. Tyhjästäkin maalista saatiin vielä ohi monta kertaa, Jyskeen pääkoutsi Pasi Saarela kauhisteli.

Jesse Kaupinsalo rikkoi laitilalaisten kuparisen. Sama mies oli oli viimeisessä erässä asialla, kun Jyske tasoitti pelin 2–2:een. Jatkoaikaa ehdittiin tahkota kolme minuuttia, kun Verner Perkkola pysäytti kellot. Tällä 2–3 osumalla Jyske sai kaksi sarjapistettä mukaansa.

2–2 oli tilanne myös seuraavana päivänä ennen viimeistä erää. Periodin alussa ylivoima toimi. Patrik Sarinin erinomainen oivallus vapautti Markus Saarisen täräyttämään takakulmalta 3–2 osuman verkkoon.

Hetkeä myöhemmin Jyske joutui alivoimalle. Pieni yli-innokkuus kostautui, ja vieraat tasoittivat rannelaukauksella. Jyske painoi lättyä vastustajan päätyyn, mutta tuloksetta. Karmea poikittaisavaus omalla alueella koitui kohtalokkaaksi, ja samanlainen rannekuti upposi uudelleen.

Kotijoukkue sai lopussa ylivoimamahdollisuuden ja rangaistuslaukauksenkin, mutta takaa-ajo tuotti vesiperän.

– Sellainen todellinen tahto ja raivo maalinteosta puuttui. Toisaalta tässä on monella ollut niin paljon paikkoja, että alkaa välillä homma mennä väkinäiseksi, Saarela arveli.

Jyske on valahtanut kuivemman kauden takia sarjataulukon viidenneksi. Erot ovat erittäin pieniä. Esimerkiksi toiseen sijaan on vain kolme pistettä. Ainoastaan Luvia ja Chiefs ovat häntäpäässä jääneet muista. Loput seitsemän porukkaa on tiiviinä nippuna.

Kotimatsit jatkuvat ensi lauantaina. Tällöin maalinteon prosenttia yritetään parantaa Paimion Hakan kustannuksella. Peli alkaa kello 17.