Kiekkomiehistö yskien kotivoittoon

0
Jyske joutui hyvästä alusta huolimatta taipumaan Lujalle. Arkistokuva: Arto Kanerva

Juha Laine

On heti alkuun tarkennettava, että otsikko ei viittaa konkreettiseen yskimiseen. Terveenä pelattiin, mutta yhteispeli yskähteli ajoittain sen verran, että vierasjoukkue Chiefs pääsi ahdistelemaan pitkälle kolmannen erän puolelle. Maalipaikkojen tehokas hyödyntäminen lopetti vieraiden sinnittelyn, ja Jyske kirjautti sarjapinnat itselleen maalein 8–4.

Jyskeen kannalta positiviisimpia juttuja oli 0–2 tappioasemasta nopea nousu ja maalinteon vahvuudet. Toisellekin puolelle karkasi asioita ehkä enemmän, mitä olisi toivonut. Jyskeen pääluotsi Pasi Saarela ennakoi vaikeaa matsia ja sellainen sieltä sitten tuli.

–Tiedettiin, että kaveri hakee tuollaista pitkää syöttöä mielellään ja pakkien piti olla erityisen tarkkana. En tiedä, vaikuttiko ensimmäinen kotipeli näin paljon, mutta kyllä meidän porukalla on treeneissä parempi tempo kuin tässä matsissa, Saarela tukisti.

Puolustuspään toimintaan Saarela olisi kaivannut selkeyttä ja pientä malttia kulmapaineihin menemiseen. Joka tapauksessa koutsi näki pelissäkin hyviä asioita ja sarjapinnathan lämmittävät aina.

– Sanoin jo aiemmin, että hyökkäyksestä en ole huolissani, ja tehokkaita oltiin tässäkin pelissä. Tämä vastustaja oli viime vuonnakin vaikea voitettava, joten sarjapinnoihin on oltava tyytyväinen, Saarela päätti.

Chiefsin ensimmäisen erän shokkihoidon tasasi Konsta Kerttula kahdella osumalla. Tommi Mieskoski vei toisen erän alussa Jyskeen johtoon, mutta ilo jäi lyhytaikaiseksi. Patrik Oksasen osuma erän lopussa sekä Toni Riekon maali viimeisen erän alussa johdattivat kotijoukkueen 5–3 johtoon ja tilanne näytti paremmalta.

Chiefin kavennus oli esimerkki pienistä isäntien puolustusongelmista. Vieraiden hyökkääjä oli periaatteessa pidettynä maalin edessä, mutta maila oli pelattavana, ja näin sopiva huitaisu reeboundiin toi vieraat maalin päähän.

Koitos olisi voinut mennä jännäksi, ellei 30 sekuntia myöhemmin Jasper Raula olisi näppärästi muuttanut laukausta syötöksi. Tästä passista Aleksi Valla täräytti vapauttavan 6–4 maalin. Pari minuuttia myöhemmin kahden maalin mies Riekko suti maalin edestä ylivoimakaapin ja loppulukemat tarkalla ylänurkkakudilla viimeisteli toinen parin osuman peluri Tommi Mieskoski.

Jyske ja RNK ovat poimineet täydet pinnat kahdesta matsista ja johtavat sarjaa. Ensi viikonloppuna voittoputkea yritetään lihottaa vieraskentällä, kun kiekkomiehet matkaavat Harjavaltaan KuKin vieraaksi.