Laitilan Rautarakenne ja kaksi muuta klapikonevalmistajaa yhdistyivät

0
Laitilan Rautarakenne yhdistyi kahden muuun yrityksen kanssa TP Silvaksi. Arkistokuvassa vuonna 2018 Laitilan Rautarakenne esitteli Japa-klapikonettaan Laitilassa. Konetta kiinnitti Teuvo Laaksonen. Kuva: Jussi Vaajasaari

Arto Kanerva

Laitilan Rautarakenteen, Ylistaron Terästakomon ja Maaselän Koneen liiketoiminnat yhdistyivät ja yritysten toiminta jatkuu nimellä TP Silva Oy. Henkilöstö siirtyi uuteen yritykseen vanhoina työntekijöinä.

Tampereella toimivan monialakonserni Terra Patris Oy:n päätoimialat ovat veneiden valmistus, maanrakennusteollisuus, sopimusvalmistus ja polttopuukoneiden valmistus. Koko konsernissa on noin 500 työntekijää, joista 23 Laitilassa. Nyt yhdistyneet yritykset ovat jo pitkään olleet osa samaa konsernia, Laitilan Rautarakennekin jo pitkälti toistakymmentä vuotta.

– Yhdistymisen taustalla on toiminnan kehittäminen ja tehostaminen, yritysten yhdistämisen avulla saadaan tehostettua koko polttopuukoneiden valmistusta. Muutoksia ei ole tulossa tuotevalikoimaan eikä palveluihin, kertoo Laitilan Rautarakenteen ja Ylistaron Terästakomon liiketoimintajohtajaksi siirtynyt Jori Lammi.

Lammin mukaan yrityksellä on jatkossakin kolme vahvaa tuotemerkkiä Japa, Hakki Pilke ja Palax, joita kehitetään edelleen.