Laitilassa todettiin uusi koronatartunta perjantaina – Terveyskeskusosastolla, asumispalveluyksiköissä ja Kaukolankodissa vierailevien on käytettävä kasvomaskia

0
Laitilan terveyskeskuksessa vierailuista on sovittava etukäteen. Vierailijoiden on käytettävä itse hankittuja maskeja. Arkistokuva: Solina Saarikoski

Laitilassa todettiin uusi koronavirustartunta viime perjantaina. Tartunnan saanut on laitilalainen. Yhteensä Laitilassa on todettu keväästä alkaen 18 koronatartuntaa.

– Altistuneita on 12, joista kolme on samaa perhettä koronaviruksen saaneen henkilön kanssa. Muut altistumiset jäljitettiin pääkaupunkiseudulle, Laitilan terveyskeskus tiedottaa.

Tartunnan saanut on lieväoireinen ja koronavirustartunnalle altistuneet oireettomia. Tartunnan saanut henkilö on asetettu tartuntatautilain mukaiseen kotieristykseen ja tartunnoille altistuneet henkilöt karanteeniin.

– Viimeisin tapaus ei liity aiemmin todettuihin koronavirustartuntoihin.

Laitilan terveyskeskus tiedottaa myös, että vierailuista on sovittava etukäteen terveyskeskusosastolla, asumispalveluyksiköissä ja Kaukolankodissa. Vierailija saa esimerkiksi puhelimitse ohjeet, joiden avulla turvallinen vierailui onnistuu.

– Vierailulle voi tulla vain terveenä ja oireettomana, korkeintaan 1–2 henkilöä kerrallaan, terveyskeskuksesta kerrotaan.

Vierailijat hankkivat itselleen maskin, sillä ilman maskia vierailuja ei sallita. Normaalien koronaohjeiden mukaan vierailijan tulee huolehtia käsihygieniasta ja pitää 1–2 metrin turvaväli muihin potilaisiin ja henkilökuntaan.

– Vierailija ei turhaan liikuskele yhteisissä tiloissa, vaan menee suoraan potilashuoneeseen tai sovittuihin tapaamistiloihin.

Apua tarvittaessa henkilökuntaan saa yhteyden puhelimella tai potilaan hälytysrannekkeella.

Kunkin yksikön johtaja vastaa siitä, että vierailut toteutetaan turvallisesti.

– Vierailulle ei välttämättä voi aina tulla. Kriittisesti sairaiden ja saattohoidossa olevien henkilöiden luona pitää kuitenkin aina voida vierailla, kunhan noudatetaan edellä kerrottuja ohjeita.

Kasvomaskien jako jatkuu kirjastossa


Laitilan kaupunginkirjastossa jaetaan sen aukioloaikoina kasvomaskeja vähävaraisille ja haavoittuvassa asemassa oleville.

– Vähävaraisten ja haavoittuvassa asemassa olevien on mahdollista saada kaksi pestävää kangasmaskia. Niille, joilla ei ole mahdollisuutta maskien pesuun, on myös saatavilla kertakäyttöisiä maskeja, tiedottaa Laitilan kaupunki.