Laitilassa todettu tänään kaksi uutta koronavirustartuntaa – Eivät näy vielä THL:n tilastoissa

2
Laitilassa todettiin kaksi uutta koronavirustartuntaa. Kuva: Timo Marttila

Keskiviikkona Terveyden ja hyvinvoinninlaitos tiedotti yhdestä uudesta koronavirustartunnasta Laitilassa. Lisäksi torstaina Laitilassa vahvistui kaksi uutta koronatartuntaa.

– Nämä liittyvät keskiviikkona ilmoitettuun tartuntaan. Altistumisten selvittäminen on vielä kesken, Laitilan ylilääkäri Tuuli Kuisma kertoi torstaina iltapäivällä.

Laitilan kaksi uusinta tartuntaa eivät vielä näy THL:n tilastoissa.

Torstaihin mennessä Varsinais-Suomessa on THL:N tietojen mukaan todettu 565 tartuntaa, mikä tarkoittaa, että taudin ilmaantuvuus on 8,9. Ilmaantuvuus kuvaa sitä, montako tartuntaa maakunnassa on todettu 100 000 asukasta kohden viimeisen kahden viikon aikana.

Ilmaantuvuus on yksi tekijä, jota seurataan kun mietitään, onko alue siirtynyt kiihtymisvaiheeseen. Jos ilmaantuvuusluku on yli 10, se voi olla merkki epidemian kiihtymisestä. Sairaanhoitopiirin mukaan toistaiseksi Varsinais-Suomessa ei ole havaittu merkkejä epidemian kiihtymisestä, vaikka tapausten määrä onkin viime viikkoina kasvanut.

2 KOMMENTIT

  1. Kyllä Laitilan kokoisessa paikassa se levittjä on aika helppo löytää.
    Pallo jalkaan vaan.

  2. Kahdessa viikossa voi olla täysi katastrofi. Jossain pikkukylän ainoassa kapakassa tauti leviää ennen kuin siihen edes sairastuu.

Kommenttien lisääminen on estetty.