Leader Ravakka mukana energiansäästöviikossa – somessa vinkkejä ja tietoiskuja

0
Leader Ravakka kertoo somessa muun muassa Livonsaaren kierrätyspisteestä.

Vakka-Suomen, Rauman ja Turun seuduilla käynnistyy energiansäästöviikolla 5.–9. lokakuuta somekampanja, jossa aktivoidaan maaseudun asukkaita, yhdistyksiä ja muita toimijoita energiansäästöön. Kampanjassa on päivittäin vaihtuvat teemat, joihin liittyen jaetaan energiansäästövinkkejä, annetaan tietoiskuja ja kerrotaan aiheeseen liittyvistä avoimista webinaareista.

Joka päivä vieraillaan maaseudun yhdistysten luona kuulemassa paikallisia energiansäästötarinoita. Kampanjasta vastaa Leader-ryhmien yhteinen EkoTeko-yhdistykset kestävän kehityksen kärkeen -hanke.

– Luvassa on havainnollistavia esimerkkejä liittyen muun muassa energiansäästöön, kierrätykseen ja jakamistalouteen. Kylillä tehdään monia asioita, mutta niitä ei ehkä itse sanoiteta energiaa säästävinä tekoina. Viikon aikana haluamme tuoda esiin tärkeitä ja helposti kopioitavia ratkaisuja, joita muut ovat jo tehneet, kertoo EkoTeko-hankkeen koordinaattori Tiina Saaresranta .

Ympäristö- ja kestävyysnäkökulmat ovat yksi painopiste molempien Leader-ryhmien paikallisissa kehittämisstrategioissa. Leader-ryhmät ottavat osaa valtakunnalliseen Motivan koordinoimaan energiansäästöviikkoon nyt ensi kertaa. Sekä Ravakka että Varsin Hyvä ovat laatineet myös omat Kestävän kehityksen lupaukset.

– Leader-ryhmissä valmistellaan tulevan EU-ohjelmakauden 2021–2027 strategioita. Ympäristöön, energiansäästöön ja kestävään elämäntapaan liittyvät asiat kiinnostavat yhä enemmän ja ovat nousseet esiin myös valmistelua tehdessä. Me haluamme tarjota tietoa ja herättää keskustelua teemoista, jotka alueen ihmiset kokevat tärkeiksi. Samalla kiinnitämme huomiota myös omaan toimintaamme, Saaresranta korostaa.