Luento Pohjois-Norjan kiehtovista rannikkoreiteistä

1
Kauan Norjassa asunut tamperelainen tietokirjailija ja luontokuvaaja Harri Ahonen tuntee Pohjois-Norjan rannikkoreitit.

Laitilan kirjastossa on torstaina mahdollisuus hypätä seikkailulle Pohjois-Norjan rannikkomaisemiin, sillä Laitilaan saapuu luennoitsijaksi tietokirjailija ja luontokuvaaja Harri Ahonen. Hän tulee kertomaan Pohjois-Norjan rannikon, vuonojen ja saariston kauneimmista päiväretkikohteista. Tutuksi tulevat esimerkiksi Tromssan kaupungin lähitunturit, upeat Vesterålenin ja Lofoottien saaristot sekä tarunhohtoinen Nordlandin rannikko.

Luennolla syvennytään rannikon sekä saariston retkeily- ja suojelualueisiin, esimerkiksi lapsille ja nuorille omistettuun Sjunkhattenin kansallispuistoon. Pääosassa ovat lisäksi eläimistö sekä paikallinen retkeilykulttuuri.

Ahonen on monenlaisten vaellus- ja patikointireittien tuntija, sillä hän on kirjoittanut tietokirjat niin Pohjois-Skandinavian, Keski-Skandinavian ja Etelä-Skandinavian vaellusreiteistä kuin Pohjois-Norjan rannikkoreiteistäkin.

– Haluamme muistuttaa luennolla ihmisiä siitä, miten upeita matkailukohteita meillä on melko lähelläkin. Luontoretkeily on nyt kovassa nousussa ja on hienoa, että ekologisesta patikoinnista on tullut niin suosittua, sanoo kirjastotoimenjohtaja Marja-Liisa Mutka.

Upeiden luontokohteiden lisäksi ripaus mystiikkaakin lienee luvassa, sillä Ahonen muistuttaa, ettei Pohjois-Norjan rannikolla kulkiessa voi myöskään välttyä kohtaamasta viikinkiajan tarinoita ja saagoja menneiltä ajoilta.

Luento Pohjois-Norjan rannikkoreiteistä Laitilan kirjastossa torstaina 22.10. kello 18.

1 KOMMENTTI

Kommenttien lisääminen on estetty.