Maskeja käyttämällä pyritään takaamaan lähiopetus – Laitilan lukiossa osa oppilaista otti heti kasvomaskin käyttöön

0
Lukion kolmasluokkalainen Ilmari Vuorela sanoo tulleensa ulos

Jussi Vaajasaari

Keskiviikkona iltapäivällä Laitilan lukio sai kaupunginjohtajalta tiedotteen, jossa suositellaan maskien käyttöä opiskelutyössä. Lukion rehtori lähetti sen jälkeen oman tiedotteensa opiskelijoille.

Torstaina maskeja oli jo hyvin opiskelijoitten käytössä. Kaikilla opettajilla oli maskit kasvoillaan.

Lukion rehtori Tomi Kangas sanoo koulutyön pedagogisen puolen toteutuvan parhaiten lähiopetuksessa, joten suositusta tulee noudattaa. Maskin hän myöntää vähän haittaavan opetustyötä, koska maskin kautta on raskaampi hengittää.

– Nämä pari päivää ennen ensi viikon syyslomaa ovat maskin kanssa opiskelun harjoittelua, sanoo maskinsa takaa rehtori Tomi Kangas.

Varppeen koulun pihalla käyskeli abiturientti Ilmari Vuorela . Hän sanoo tulleensa ulos ottamaan happea, jota ei maskista johtuen saa luokassa tarpeeksi. Oppitunnin hän sanoo kestävänsä hyvin.

– Uskon maskista olevan hyötyä ainakin kapeilla käytävillä, jatkaa Ilmari Vuorela, joka vaihtaa puolelta päivin kangasmaskinsa uuteen.

Happihyppelylle ovat tulleet lukion kakkosluokkalaiset Katriin Ots ja Heta Harikkala . Hetalla on maski, jota hän ei pidä hankalana, mutta sanoo silmälasien huurtumisen olevan epämukavaa.

– Totta kai tykkään maskista, jos se auttaa meitä pysymään lähiopetuksessa. En kylläkään usko maskin kovinkaan paljon auttavan viruksen torjunnassa, sanoo Heta Harikkala.

Sivistystoimessa suurin osa työstä tehdään asiakkaiden kanssa, joten työntekijät jatkavat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta normaalisti lähitöissä.

– Koronakurimus torjutaan, mikäli se meistä riippuu, jotta saamme edelleen opettaa, kasvattaa, ohjata ja tarjota hyvinvointia edistäviä palveluita ilman etäopetusta tai palvelujen sulkemista. Erään työntekijän työporukan piristykseksi sanoma kommentti “Nyt säästyy huulipunaa!” luo oikean asenteen kohdata uusi tilanne, sanoo sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen .