Päivittäistavarakauppa suosittelee vahvasti maskin käyttöä asiakkaille

0
Päivittäistavarakauppa suosittelee maskin käyttöä erityisesti niillä alueilla, jotka ovat taudin kiihtymis- tai leviämisvaiheessa. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin mukaan maakunnassa koronaepidemiä on kiihtymisvaiheessa.

Kasvomaskisuositusten tiukentuessa moni on miettinyt, että pitääkö kaupassa pitää maskia vai ei. Omasta kannastaan tiedotti torstaina Päivittäistavarakauppa ry.

– Päivittäistavaroiden ja elintarvikkeiden saatavuus tulee turvata kuluttajille kaikissa tilanteissa. Päivittäistavarakauppa suosittelee vahvasti maskin käyttöä asiakkaille, mutta ei kuitenkaan lain nojalla voi määrätä maskipakkoa.

Päivittäistavarakauppa ry ja sen jäsenyritykset suosittelevat vahvasti, että asiakkaat käyttävät kasvomaskia myymälässä asioidessaan erityisesti niillä alueilla, jotka ovat taudin kiihtymis- tai leviämisvaiheessa.

– Lainsäädäntö ei salli maskipakkoa eikä kaupan alalla ole valtuuksia sellaista valvoa, saati itse asettaa. Kaupan henkilöstöllä ei ole lain sallimia keinoja estää maskittomien henkilöiden asiointia myymälässä, muistuttaa Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto.

Päivittäistavarakaupan tuotteet ja palvelut ovat yhteiskunnan huoltovarmuuden kannalta välttämättömiä hyödykkeitä. Niiden saatavuus on mahdollistettava kaikille kuluttajille.

– Vetoamme kuluttajiin, että he kantaisivat vastuunsa ja käyttäisivät kasvomaskia kaupassa asioidessaan. On kuitenkin muistettava, että esimerkiksi terveyssyistä kaikki eivät voi maskia käyttää. Maskin käyttö on keino ehkäistä tartuntoja hyvän käsi- ja yskimishygienian sekä riittävien turvavälien lisäksi, Luoto sanoo.