Pilkington lanseerasi markkinoille antimikrobisen lasin

0
Pilkington Automotive Finland lanseerasi uuden tuotteen. Pinnoitetussa lasissa syntyy antimikrobista toimintaa, kun siihen osuu päivänvalon UV-säteilyä.

NSG Grop julkaisi uuden Pilkington Sanitise -tuotteen. Sanitise on läpinäkyvä pinnoitettu lasi, jonka tavoitteena on luoda terveellisempi, puhtaampi ja turvallisempi maailma, Pilkington Automotive Finland tiedottaa.

– Luonnollisesti päivänvalon UV-säteilyn avulla aktivoituva pyrolyyttinen pinnoite tuottaa antimikrobisia ominaisuuksia ja aktiviteettiä vaipallisia viruksia vastaan lasin pinnalla, tiedotteessa kerrotaan.

Kun Pilkington Sanitise altistuu luonnolliselle UV-valolle, sen antimikrobinen toiminta lisääntyy merkittävästi verrattuna pinnoittamattomaan lasiin.

– Puolueettomat kolmannen osapuolen testit vahvistavat, että Pilkington Sanitise tarjoaa lisäsuojan missä tahansa luonnon UV-valon vaikutuksenalaisissa julkisissa tai kosketukselle alttiissa pinnoissa.

Näitä pintoja ovat esimerkiksi rakennusten seinissä olevien eristyslasielementtien sisäpinnat kouluissa, sairaaloissa, ravintoloissa tai hotelleissa, julkisissa liikennevälineissä kuten koulubusseissa, junissa, vuoroliikenteen busseissa tai laivalasituksissa tai julkisissa paikoissa ulkona kuten bussikatoksissa ja eläintarhan aitauksissa.

– Erittäin kestävä pyrolyyttinen online-pinnoite kestää lasin käyttöiän ja sitä voidaan karkaista, laminoida, taivuttaa tai prosessoida eristyslasielementiksi käyttäen standardeja tekniikoita.

Yrityksen mukaan uusi Sanitise on hyvin vastustuskykyinen korroosiolle ja mekaanisille sekä kemiallisille vaurioille.