Pm-maastot päättivät yleisurheilijoiden kisakauden – Neela Ihanmäki ja Kerttu Matikainen palkintopallilla

0
Kerttu Matikainen menestyi yleisurheilukentillä pitkin kesää. Vielä viime lauantaina hän tuli toiseksi piirin maastojuoksuissa. Arkistokuva: Ilkka Simola

Ilkka Simola

Neela Ihanmäki ja Kerttu Matikainen olivat kesäkauden viimeiset Jyskeen pm-mitalistit voitettuaan kultaa ja hopeaa lauantaina Perniössä kisailluissa Topline-kilpailun päättäneissä 9-15-vuotiaiden piirinmestaruusmaastoissa.

Neelan mestaruus tuli 10-vuotiaissa kahdeksan sekunnin marginaalilla ja Kertun kakkosija nuorimmissa tytöissä vain kaksi sekuntia voittajasta jääneenä. Nuorimmissa pojissa Mikael Aulin oli neljäs.

Kisojen siirto koronan takia toukokuulta syksyyn näkyi osanottajamäärän putoamisena lähes puoleen aiemmasta. Poikkeuksellisen voimakkaana kato verotti Jyskeen rivejä. Tosin Jyskeen kolmikko menestyi erinomaisesti kisojen osanottajarikkaimmissa sarjoissa, mutta pistekilpailussa sijoitus jäi yhdeksänneksi.

Pm-kisakausi saatiin kevätkauden poikkeusoloista huolimatta lähes kokonaisuudessaan läpi. Vain kevään maastoviesti jäi suorittamatta.

Kaikki kisatapahtumat huomioiden Jyskeen nuorten kausi on sujunut kuitenkin niin hienosti, että jo vakiintunut neljäs tila piirin seurojen nuorisotoiminnan tasoa mittaavassa Topline-kilpailussa säilyi ennallaan, joskin ero seuraaviin on merkittävästi kaventunut.

Kauden kehittyjänä on kymmenenneltä tilalta viidenneksi noussut Salon Vilpas.

Topline-kilpailun lopullinen järjestys 2020:

1) Turun Urheiluliitto 3647, 2) Naantalin Löyly 1478, 3) Raision Kuula 1246, 4) Laitilan Jyske 877, 5) Salon Vilpas 746,5, 6) Liedon Parma 740, 7) Kalannin Vankka 596, 8) Loimaan Leisku 557, 9) Kaarinan Ura 557, 10) Littoisten Työväen Urheilijat 410, … 12) Uudenkaupungin Kenttäkarhut 379, 13) Maskun Kataja 360, … 19) Vehmaan Kiisto 141, … 21) Mynämäen Isku 88, … 29) Nousiaisten Susi 24.