Pyhärannan kunta jakaa maskeja ruokajaon yhteydessä

0
Päivittäistavarakauppa suosittelee maskin käyttöä erityisesti niillä alueilla, jotka ovat taudin kiihtymis- tai leviämisvaiheessa. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin mukaan maakunnassa koronaepidemiä on kiihtymisvaiheessa.

Pyhärannan kunta on aloittanut maskien jakamisen kuntalaisille. Maskeja jaetaan ruoka-avun jaon yhteydessä. Kangasmaskeja jaetaan niitä tarvitseville kaksi kappaletta.

Maskeja jaetaan eri ruokajakopaikkojen aikataulujen mukaan torstaisin: kello 16 Reilan koulu, kello 17 Rohdaisten koulu ja kello 18 Ihoden koulu. Pyhärannan kunta toteuttaa maskien jakamisen yhteistyössä ruoka-avusta huolehtivien järjestöjen kanssa.

Pyhärannan kunta muistuttaa, että on tärkeää edelleen jatkaa tehokkaita käytäntöjä koronan torjunnassa: muistetaan turvavälit, hyvä käsihygienia ja oikeanlainen yskiminen hihaan. Kipeänä ei saa mennä töihin, kouluun tai päiväkotiin. Kunta kehottaa myös välttämään matkustamista.

Ruoka-apu

  • Pyhärannan kunta aloitti keväällä ruoka-apu palvelun yhteistyössä Rauman Seudun Katulähetyksen kanssa.
  • Jaettava ruoka on kauppojen ja yritysten lahjoittamaa.
  • Jaosta vastaa SPR Pyhärannan jaosto.
  • Kävijöitä on ollut, joten palvelu on otettu toistaiseksi käyttöön. Apu on tarkoitettu kaikille, jotka sen kokevat tarpeelliseksi, kertoo Katariina Venttola Pyhärannan kunnasta.