Pyhäranta pitämässä verotusta ennallaan – Verotulojen odotetaan laskevan hieman tästä vuodesta

0
Arkistokuva: Maria Suomi

Pyhärannan kunnanhallitus esittää valtuustoltolle, että kunta pitää tuloveroprosentin ennallaan eli 21,75 prosentissa. Kuntaliiton lokakuun alussa julkaiseman ennusteen mukaan Pyhärannan kunnalle kertyisi tällä veroprosentilla verotuloja hieman yli 7,3 miljoonaa euroa. Kunnanhallitus esittää myös, että kiinteistöveroprosentit pidetään edellisen vuoden tasolla.

Kunnanhallitus kävi keskustelua myös vuoden 2021 talousarviosta. Pyhäranta tavoittelee 700 000 euron vuosikatetta ja tulostavoite on 100 000 euroa. Toimintakuluiksi arvioidaan noin 12,3 miljoonaa euroa. Valtionosuuksien ennakoidaan vähenevän vuodesta 2020 noin 4,7 prosenttia eli hieman yli 180 000 euroa. Myös verokertymän odotetaan vähenevän 0,5 prosenttia tähän vuoteen verrattuna.

Kunnanhallitus hyväksyy talousarvion vuodelle 2021 marraskuun lopussa ja valtuusto kokoontuu päättämään siitä 7.12.

Pyhärannan veroprosentit vuodelle 2021

Tuloveroprosentti 21,75

Yleinen kiinteistöveroprosentti 1,8

Vakituisten asuntojen kiinteistöveroprosentti 0,5

Muiden asuinrakennusten veroprosentti 1,8

Voimalaitosten veroprosentti 3,1

Yleishyödyllisten yhteisöjen veroprosentti 0

Rakentamattoman rakennuspaikan veroprosentti 4