Tuttu mörkö piinasi Jyskettä – Jääkiekon edustusjoukkueen hyvä aloitus typistyi tappioksi

0
Jyske joutui hyvästä alusta huolimatta taipumaan Lujalle. Arkistokuva: Arto Kanerva

Juha Laine

Lauttakylän Luja teki sen taas. Viime kaudella Jyske joutui harvoin pettymään tiukoissa matseissa, mutta yleensä vastoinkäymisen aiheuttaja oli Huittisten porukka Luja. Tuttu mörkö iski jälleen ja selkeästä hallinnasta huolimatta Jyske joutui ottamaan ensimmäisen tappiomerkinnän sarjataulukkoon. Luja poimi sarjapinnat Laitilasta niukasti numeroin 2–3.

Ensihetket kielivät jostain aivan muusta kuin tappiosta. Jyske järjesti ohjelmaa vierasjoukkueen maalille kaiken aikaa ja tulostakin tuli. Jyri Aulin ( Aleksi Valla, Toni Nieminen ) värkkäsi avausosuman ylivoimalla. 2–0 maali tuli myös erikoistilanteesta, mutta tällä kertaa Jesse Kaupinsalo karkasi alivoimalla Toni Riekon ja Nico Juvosen esityöstä maalintekoon.

– Pirun hyvä eka erä, mitä meillä on ollut aiemminkin. Paikkoja oli useampaankin maaliin. Toisessa erässä hyvästä alusta ei ollut tietoakaan. Ihmeellistä sähläystä tuli ja pelattiin välillä yksin, Jyskeen pääkoutsi Pasi Saarela kritisoi.

Viimeiseen erään mentiin tilanteesta 2–1. Periodin alkupuolella vierasjoukkue nousi tasoihin ja viime kauden perinteitä kunnioittaen, voittomaali tuli vasta minuutti ennen loppua. Jyskeen veräjänvartija Roope Urpolahti napsi 26 kiekkoa kiinni, kun vierasjoukkueen veskari joutui venymään peräti 50 torjuntaan.

– Torjuntojen lisäksi vetoja meni paljon ohi. Kaikki kunnia vastustajan veskarin työmäärälle, mutta ei hän niin hyvä ollut. Kyllä tuosta määrästä olisi pitänyt enemmän tehdä maaleja, Saarela arvioi.

Valmentaja näki kauden avaustappiossa myös positiivisia näkökulmia.

– Sanoin pelin jälkeen, että olemme itse meidän pahimpia vihollisia. Kun pelaamme parasta peliä, niin pystymme hallitsemaan kaikkia toistaiseksi pelattuja joukkueita vastaan. Mutta ei näitä vain vasurilla voiteta. Tämä toimii meille sopivana herätyksenä, Saarela visioi.

Jyskeellä on nyt neljästä pelistä kolme voittoa, joista yksi on tullut jatkoajalla. Kokonaisuus kotikaupungin joukkueen peräsimessä on toistaiseksi ollut valmentajan mieleen. Kouluarvosana sijoittuu yhdeksän paikkeille.

– Jätkillä on intoa ja halua kehittyä. Meillä on edelleen välillä kovempi tempo harjoituksissa kuin peleissä. En ollut moneen vuoteen ennen kauden alkua nähnyt tämän sarjatason pelejä ja olen positiivisesti yllättynyt. Kakkosessa pelaa todella paljon pelaajia, joilla on kokemusta A-junnujen SM-sarjassa sekä miesten ylemmiltä sarjatasoilta, Saarela päätti.