Poliisi otti Varppeen koulussa uhkailleen tekijän kiinni – Rehtori: Tunnelma koulussa on nyt rauhallinen

0

Poliisi otti Varppeen koulun läheisyydessä kiinni ulkopuolisen henkilön, joka uhkasi koulun oppilasta asetta muistuttavalla esineellä. 25-vuotiasta miestä epäillään ainakin laittomasta uhkauksesta. Poliisi jatkaa tilanteen selvittelyä paikan päällä.

Iltalehdelle rikoskomisario Pertti Läksy Lounais-Suomen poliisista kertoo, että kyseessä oli kuula-ase. Lehden mukaan poliisit pysäyttivät koulun lähistöltä ajoneuvon, jossa oli pariskunta.

– Mies oli käynyt koulun pihalla. Hänen mukaansa oli tullut jotain sanomista, huutelua siellä koulun oppilaiden kanssa, sitten hän ilmaisesti on ottanut esille tämän kuulaaseen, Läksy kertoo Iltalehden jutussa.

Paikalla oli paljon poliisin kalustoa. Lounais-Suomen poliisi tviittasi asiasta kello 12 jälkeen torstaina.

Koululaisten vanhemmille koulu tiedotti Wilman kautta, että vaara on ohi.

– Kello 11.30 koulun pihalla aiheutui ulkopuolisen henkilön toimesta uhkaava tilanne, kun mieshenkilö kävi käsiksi koulun oppilaaseen. Miehen käytös oli uhkaavaa myös muita välituntia viettäneitä kohtaan, koulusta kerrottiin.

Wilma-tiedotteen mukaan oppilaat kerättiin Varppeen isoon saliin, jossa tilanteesta tiedotettiin yhteisesti.

– Opiskelijahuollon palvelut ovat saatavilla ja keskusteluapua annetaan sitä kaipaaville.

Oppilashuolto päivystää Varppeen koulun neljännessä kerroksessa torstaina kello 16 asti. Paikalla ovat kuraattori, psykologi, terveydenhoitaja ja mielenterveysyksikön psykiatrinen sairaanhoitaja.

Kello 16 eteenpäin keskusteluapua on tarjolla nuokkarilla paloaseman talossa.

– Nuorisotoimi ja seurakunta tekevät yhteistyötä. Nuokkari on auki kahdeksaan asti ja siellä seurakunnan nuorisotyö paikalla, Varppeen koulun rehtori Tuomas Kankaanpää kertoo.

Kankaanpää kertoo torstaina iltapäivällä tunnelman koulussa olevan rauhallinen. Uhkaava tilanne laukesi nopeasti.

– Pihalla oli tapahtuma-aikaan muutamia kymmeniä oppilaita, jotka totta kai pelästyivät tilannetta. Välituntivalvoja meni heti tilanteeseen ja käski oppilaat sisälle. Sen jälkeen pyydettiin muuta henkilökuntaa ulos ja poliisikin tuli nopeasti paikalle.

Kankaanpään mukaan oppilaat ja opettajat kerättiin saliin, jossa kaikille kerrottiin, että mitään vaaraa ei enää ole.

– Näimme, että pelästyneitä oppilaita oli paljon, joten tilanne oli pakko purkaa heti.

Varppeen koulun kriisiryhmä kokoontuu torstaina iltapäivällä käymään läpi tilannetta.

– Käymme läpi toimintaamme tilanteessa. Yleensä näihin kuuluu myös kriisisuunnitelman päivittäminen. Lisäksi mietitään jatkotoimenpiteitä ja tiedottamista.

Muokattu 29.10. kello 14.42. Lisätty rehtorin kommentit.