Vakka-opiston rehtorin sijaiseksi musiikkiopiston Jussi Kauranen

0

Vakka-Suomen kansalaisopiston rehtori Tomi Kangas jäi lokakuun alusta alkaen virkavapaalle, joka kestää kuluvan lukuvuoden loppuun saakka. Kankaan sijaisena Vakka-opiston rehtorina toimii 31.7. saakka Vakka-Suomen musiikkiopiston rehtori Jussi Kauranen.

Jussi Kauranen

Kauranen on toiminut Laitilan kaupungin hallinnoiman Vakka-Suomen musiikkiopiston rehtorina seitsemän vuotta.

Vakka-opiston rehtorin virkaa hoitaakseen Kauranen jää musiikkiopiston rehtorin virasta virkavapaalle 31.7. saakka. Niinpä musiikkiopiston rehtorin virkaan aiotaan palkata pikaisesti kokoaikainen viransijainen. Musiikkiopiston rehtorin viransijaisuus on ollut julkisesti haettavana, ja hakuaika päättyy tänään tiistaina.

Kangas valittiin Vakka-opiston rehtoriksi syksyllä 2005 ja elokuusta 2017 lähtien hän on toiminut myös Laitilan lukion rehtorina. Siitä lähtien hän on ollut kansalaisopiston rehtorin virasta osittaisella virkavapaalla hoitaakseen samanaikaisesti lukion rehtorin virkaa.

Tomi Kangas

Perusteena Kankaan virkavapausanomukselle oli tarve lukion rehtorin tehtävien kokoaikaiselle hoitamiselle alkavan lukuvuoden osalta. Lukiossa otetaan käyttöön uusi paikallinen opetussuunnitelma 1.8.2021, minkä valmistelu edellyttää runsaasti rehtorin työpanosta. Myös jo aloitetut lukion kehittämistoimet vaativat rehtorin kokoaikaista työpanosta.