Valmet Automotive myy autoteollisuuden yleisiin suunnittelupalveluihin keskittyneen liiketoimintalinjansa

0
Valmet Automotiven kauppa vaikuttaa työpaikkoihin Saksassa ja Espanjassa.

Valmet Automotive allekirjoitti maanantaina sopimuksen, jolla se myy autoteollisuuden yleisiin suunnittelupalveluihin keskittyneen liiketoimintalinjansa Mutares SE & Co. KGaA:lle. Kauppa vaatii kilpailuviranomaisten hyväksynnän, joten kaupan arvioidaan tulevan voimaan marraskuussa.

Tiedotteessaan Valmet Automotive kertoo keskittyvänsä yhä vahvemmin sähköisen liikenteen ratkaisuihin sopimusvalmistajana ja järjestelmätoimittajana. Myytävän liiketoimintalinjan toimipaikat sijaitsevat Saksassa.

Suunnittelupalveluiden liiketoimintalinja pitää sisällään ajoneuvoihin ja niiden eri järjestelmiin sekä osakokonaisuuksiin liittyvän tuotekehityksen, simulointi- ja testauspalvelut sekä prototyyppi- ja piensarjavalmistuksen. Järjestely vaikuttaa noin 600 työntekijään Bad Friedrichshallin, Helmstad-Bargenin, Ingolstadtin, Münchenin ja Wolfsburgin toimipaikoissa Saksassa sekä Antasin toimipaikassa Espanjassa.

Valmet Automotiven ydinliiketoimintalinjoja tukeva suunnitteluosaaminen pysyy keskeisenä osana yrityksen toimintaa.