Vesitorninmäen kuntoportaat valmistuivat

0
Vesitorninmäkeen tehtyjä treenirappuja esitteli vapaa-aikapäällikkö Emilia Andersson, joka sai seurakseen myös yhdeksännen luokan TET-harjoittelijat Niklas Kilven, Verna Vuorelan sekä Pinja Toivosen.

Laitilan kaupungin rakentamat kuntoportaat ovat valmistuneet vesitorninmäkeen. Portaat on tehty Varppeentieltä vesitornin juurelle nousevaan mäkeen. Kuntoportaiden vieressä kulkee hiekkapintainen kävelytie, joka toimii linkkinä kuljettaessa Varppeentieltä Pähkinäpolun kautta Urheilutielle.

Vapaa-aikapäällikkö Emilia Andersson painottaa, että autolla treenaamaan tulevien on syytä jättää kulkupelinsä vesitorninmäen alle. Urheilutien suunnasta vesitornin juurelle kulkee nimittäin melkoisen kapea tie, joka on tarkoitettu alueen asukkaiden tonteille kulkuun.

– Sinne vesitornin juurelle ei siis portaiden käyttäjien pidä autolla ajaa, hän muistuttaa ja vinkkaa jättämään auton esimerkiksi Urheilutien varteen Urheilutalon parkkipaikalle.

Kaupunki oli varannut omassa talousarviossaan kuntoportaiden rakentamiseen 10 000 euroa, minkä arvioitiin olevan noin puolet portaiden kustannuksista. Hankkeeseen saatiinkin rahoitusta myös Leader Ravakalta.

Kuntoportaat saivat kaupalliseksi nimekseen Voima-portaat, sillä Vakka-Suomen Voima sponsoroi portaiden kaiteisiin tulevat led-valonauhat.

Noin 70 askeleen mittaiset portaat ovat tarpeeksi leveät, jotta niissä sujuu molemminsuuntainen käyttö yhtä aikaa.

– Lisäksi paluu alas onnistuu tietysti myös luonnonmäen kautta, Andersson huomauttaa.

Portaiden keskellä on leveä tasanne ja alaosassa on hieman syvyydeltään erilaiset askeltasot kuin yläosassa. Andresson kertoo syyksi luonnonrinteen jyrkkyyden: portaita ei haluttu nostaa liikaa maastoa jyrkemmäksi.

– Ovat ne maastoa jyrkemmät, mutta mukailevat kuitenkin luonnonmäkeä.

Pituutta portailla on reilut 40 metriä ja nousua niissä on 8,6 metriä. Ja mikä tärkeintä, nyt koko komeus on käyttövalmis.

– Toiselle puolelle kaiteeseen asennetaan vielä valonauha, joka parantaa entisestään käyttöturvallisuutta.

Kaupunki ei aio huolehtia portaiden talvikunnossapidosta, joten liukkaalla kelillä mahdollisia rappustreenejä tehdään omalla vastuulla.