Digitukea on tarjolla Vakka-Suomessa – Kaikille halutaan tarjota yhtäläiset mahdollisuudet sähköiseen asiointiin

0
Digitaalista tukea tarjotaan Laitilassa muun muassa Avituksesta ja kirjastosta. Arkistokuva: Timo Jerkku

Digitaalisuus ja digituki ovat nousseet kuluneen vuoden aikana suureen rooliin. Kaikille Vakka-Suomen alueen asukkaille halutaan tarjota yhtäläiset mahdollisuudet sähköiseen asiointiin sekä palveluiden ja laitteiden käyttöön.

Digitukea kehitetään Vakka-Suomen alueella Digituki Varsinais-Suomessa -hankkeen avulla, jotta tunnettuus digituesta ja tieto sen olemassaolosta kasvaa alueellisesti.

– On tärkeää, että Vakka-Suomessa tiedetään, mistä digitukea saa. Näin tukea osataan pyytää heti, kun digitaalisen laitteen kanssa tulee joku ongelma, esimerkiksi sähköisessä asioinnissa, hankkeesta tiedotetaan.

Digitukea saa seuraavista paikoista:

 • Laitilassa kaikki tukea tarvitsevat saavat palveluopastusta asiointipiste Avituksesta lähituen ja etätuen muodoissa. Lisäksi Laitilan kaupunginkirjasto tarjoaa palveluopastusta ja laitetukea kaikille tukea tarvitseville. Laitetukea saa vain lähitukena.
 • Pyhärannan kirjasto tarjoaa kaikille tukea tarvitseville lähitukea ja etätukea palveluopastukseen, laitetukeen ja AR-sovelluksiin, eli lisättyyn todellisuuteen. Taivassalon kirjasto tarjoaa palveluopastusta kaikille tukea tarvitseville lähitukena.
 • Uudenkaupungin Palvelupiste Passari tarjoaa kaikille tukea tarvitseville palveluopastusta lähitukena ja etätukena. Myös Uudenkaupungin kirjasto tarjoaa lähitukea ja etätukea palveluopastukseen kaikille tukea tarvitseville.
 • Lounaisrannikon Osuuspankki tarjoaa palveluopastusta kaikille tukea tarvitseville lähituen ja etätuen muodoissa.
 • Vakka-Suomen alueen uudet asukkaat ja maahanmuuttajat saavat lähitukea ja etätukea palveluopastukseen Ukipolis Oy, Asukasluotsauksesta.
 • Vakka-Suomen etädigituen paikat voi tarkistaa Varsinais-Suomen alueen etädigituen sivustolta Suomidigistä: www.suomidigi.fi/varsinais-suomen-etatuki.

  Palveluopastus tarkoittaa digitaalisiin palveluihin ohjaamista sekä palveluiden käytön tukea. Laitetuki tarkoittaa esimerkiksi älypuhelimen tai tabletin käytön tukea.

Tietoa hankkeesta:

 • Varsinais-Suomen alueella toimii Digituki Varsinais-Suomessa -hanke, joka on muodostanut alueelliset digituen verkostot ja pyrkii edistämään digituen alueellista tunnettuutta.
 • Hankkeen toteutuksesta vastaa Varsinais-Suomen liitto yhteistyössä Turun kaupungin kanssa.
 • Digitukea kehitetään valtakunnallisesti 14 maakunnassa ja Digi- ja väestötietovirasto tukee verkostoja ja toimii digituen puolestapuhujana. Valtiovarainministeriö tukee kehittämistyötä valtionavustuksella.
 • Lue lisää digituesta: www.dvv.fi/digituki