Jyske ja Nuorisoverstas saivat Lasten ja nuorten hyväksi -rahaston stipendit

0
Tunnustukset jaettiin Laitila-salissa. Kuvassa vas. Jani Silvast ja Antero Silvast, perhekeskustoiminnan koordinaattori Selja Sillantaka Mll:sta, Mikko Kareniemi Jyskeestä, kunnallisneuvos Jukka Alkio, toiminnanjohtaja Jonna Nurminen Nuorisoverstaalta, Markus Lehtonen Nuorisoverstaalta ja Nuorisoverstaan hallituksen puheenjohtaja Pertti Pokki.

Pirkko Varjo

Laitilan Nuorisoverstaan Nuorten Reitti -hanke ja Jyskeen sovellettu säbä saivat tämän vuoden Lasten ja nuorten hyväksi -rahaston stipendit. Tunnustukset jaettiin perjantaina kaupungintalolla. Nuorisoverstas sai 300 euroa. Jyske ja Laitilan Mll, jotka järjestävät sovellettua salibandyä yhdessä, saivat molemmat 200 euroa.

Nuorten Reitti on kolmivuotinen hanke, jonka tavoitteena on auttaa niitä 18–29-vuotiaita nuoria, joilla syystä tai toisesta on hankaluuksia löytää paikkaansa yhteiskunnassa.

– Nuoret tulevat ensin meille pajalle töihin neljäksi viikoksi ja menevät sitten yhteistyöyritykseen neljäksi viikoksi. Tämän jälkeen tavoitteena on normaali palkkatyö, Reitti-hankkeen projektipäällikkö Markus Lehtonen kertoi.

Hankkeesta on parhaillaan menossa kolmas vuosi. Tähän mennessä 12 nuorta on päässyt sen kautta töihin. Eniten nuoria on työllistänyt Valmet Automotive.

– Olemme toiveikkaita sen suhteen, että hanke saa jatkoa. Uusia nuoria voi vielä tulla mukaan.

Sovellettu säbä alkoi viime vuonna. Se on tarkoitettu noin 7–14-vuotiaille lapsille, jotka tarvitsevat erityistä ohjausta liikuntaharrastuksessa. Ryhmässä on yleensä kolme ohjaajaa, joista yksi on Mll:sta. Ryhmään kuuluu noin kymmenen pelaajaa.

Kahdeksanvuotias Antero Silvast on osallistunut säbäharjoituksiin.

– Siellä on kivaa, poika sanoi.

Isä Jani Silvast on myös tyytyväinen.

– Salibandy on hyvä laji, ja on hienoa, että Antero pääsee sellaiseen ohjattuun harrastukseen, jossa vanhemmat eivät ole mukana. Se tuo vähän itsenäisyyttä.

Lasten ja nuorten hyväksi -rahasto perustettiin 11 vuotta sitten kun silloinen kaupunginjohtaja Jukka Alkio täytti 60 vuotta ja ohjasi syntymäpäivälahjansa perustettavan rahaston hyväksi.

– Tälläkin kertaa oli useita hyviä ehdokkaita stipendin saajiksi. Laitilan kokoisessa paikassa sama toimija voi tietysti saada tunnustuksen useaan kertaan, kun perusteet lasten ja nuorten hyväksi tehdystä työstä täyttyvät,  Alkio sanoi.

Päätökset tunnustuksen saajista tekee rahaston hoitokunta.