Jyskeen kiekkomiesten voitontahto kadoksissa

0
Jyskeen luistin ei kulkenut normaaliin tahtiin lauantaina. Arkistokuva

Juha Laine

Lauantain kotipelissä oli mahdollisuus vahvistaa asemia kakkosdivarin kärkipäässä kankeasti kauden aloittaneen VG-62:n kustannuksella. Alkuasetelmat olivat otolliset, mutta tilaisuus jäi käyttämättä. Kotijoukkueen voitontahto ei ollut normaalilla tasolla, ja naantalilaisvieraat pitivät pelin tasaisena.

Vaikeasta iltapuhteesta ei lopulta herunut sarjapinnoja, kun VG-62 loihti voittomaalin kolme minuuttia ennen loppua. Tasoitusyritykset eivät tuottaneet toivottua tulosta ja taululle jäivät numerot 2–3.

Lukemattomia kertoja lehdistön edessä elämässään ollut valmentaja Pasi Saarela saapui toimittajan eteen velmu ilme kasvoillaan. Mies on tottunut huomattavasti kovemmissakin tilanteissa pitämään suurimmat mölyt mahassa, vaikka mieli tekisi lausua enemmän. Nyt oli pienissä määrin sellainen tilanne.

– Meillä oli vähän puolustajia mukana ja yksi vielä loukkaantui, niin he tekivät kyllä sen minkä pystyivät. Meidän hyökkääjät, no, ei täällä ole pakko pelata jos siltä tuntuu. Kyllä me varmasti löydämme tilalle sellaisia jätkiä, jotka ovat valmiita tekemään töitä joukkueen eteen. Tämä tappio menee myös omaan piikkiin. Peliaikaa tuli annettua liikaa sellaisille, jotka eivät sitä ansainneet, Saarela tukisti.

Kamppailu nytkähti mukavasti käyntiin, kun Markus Saarinen näpäytti ylivoimalla isännät johtoon jo kahden minuutin pelin jälkeen. Pohjustustyön tekivät Jesse Kaupinsalo ja Patrik Sarin.

VG tasoitti erän lopulla. Toisen erän alussa vieraat menivät ensimmäisen kerran johtoon. Jyskeen 2–2 tasoitus syntyi erän lopulla, kun Aleksi Valla, Eetu Saarion ja Jasper Raulan syötöstä, yllätti peräti 53 kertaa torjuneen VG-vahdin.

Kolmannessa erässä mentiin päästä päähän ja kontrolloidut maalipaikat olivat vähissä. Vierasjoukkue sai rangaistuslaukauksen kolme minuuttia ennen loppua, mutta Peter Forsbergin tyyliset harhautukset eivät purreet Jyskeen maalivahtiin Dani Saloon.

24 sekuntia myöhemmin nähtiin ratkaisu. VG:n puolustaja pääsi kiekon kanssa hyvään maalipaikkaan, mutta teki lämäriharhautuksen, ja maalin nurkalta hyökkääjä sai laittaa kiekon lähes tyhjään verkkoon.

Kolmantena sarjassa majaileva Jyske pelaa seuraavan kerran kotikentällä vasta joulukuun puolessa välissä. Vierasareenalla pelit jatkuvat jo torstaina. Turkulainen Chiefs on nyt toiseksi viimeisenä ja yrittää jättää Jyskeen sarjapisteittä kotikentällään.