Kiekkomiesten tehot löytyivät– Jyske sarjataulukossa heti kärjen takana

0
Jyske oli viikonloppuna otteissaan tehokas. Arkistokuva: Arto Kanerva.

Juha Laine

Jyske on kakkosdivarimatseissa tulittanut vastustajan maalivahdit järjestäen uuvuksiin, mutta viimeistelyssä on ollut toivomisen varaa. Lauantain kotimatsissa vierasjoukkue Paimion Hakan veskari joutui saman kiekkosateen alle, mutta tällä kertaa myös maalinteko oli linjassa tekopaikkojen kanssa. Jyske pisti sarjakärjen polvilleen komeasti maalein 8–3 (3–1, 1–1, 4–1).

Joukkueen pääkoutsi Pasi Saarela oli luonnollisesti mielissään sarjapisteistä. Vieläkin suurempi juttu oli tehojen löytyminen ja ennen kaikkea jakautuminen.

– Kaikki ketjut onnistuivat maalinteossa, mikä on erittäin tärkeää. Nyt ei oltu yhden ketjun varassa, Saarela iloitsi.

Kotijoukkue hankki johtoaseman Konsta Kerttulan maalilla jo pelin toisella minuutilla ja pysyi kapellimestarin paikalla loppuun asti. Ensimmäisessä erässä isänniltä maalimerkinnän kirjauttivat myös Patrik Sarin sekä Jesse Kaupinsalo.

Toisessa erässä maalilukemaa kasvatti Jyri Aulin. 5–2 maali Toni Niemisen toimesta kolmannen erän alussa olisi voinut jo taittaa kamelin niskan, mutta Haka pääsi vielä kuittaamaan 5–3:een. Muutaman minuutin heikko hetki antoi vieraille vielä mahdollisuuden nousta maalin päähän.

Pyristely loppui, kun nähtiin todellinen koulumaali. Syöttösommitelman päätti Niclas Kiviö tilanteessa, jossa Hakan maalivahtikaan ei ollut enää varma mistä suunnasta kiekko sisään livahti. Lopussa Hakan pelaajan vaarallinen keskialueen taklaus antoi viiden minuutin ylivoiman, jonka aikana Miro Aarras tälläsi tarkan kudin ylänurkkaan. Saman ylivoiman aikana Verner Perkkola sivakoi maalin edestä loppulukemat.

Kolmen tehomerkinnän miehiä olivat Niclas Kiviö, Konsta Kerttula, Toni Nieminen, Patrik Sarin sekä Markus Saarinen.

Jyske on seitsemässä pelissä kerännyt 13 sarjapinnaa. Sillä ollaan neljännellä sijalla, ja eroa kakkospaikkaan on vain yksi piste. Sarjan keskikasti on erittäin tasainen. RNK Hoci nousi nyt Hakan ohi kärkipaikalle.

Ensi viikonloppuna on reissupelin vuoro. Sarjassa kuudentena keikkuva PKS testaa Jyskeen taidot.