Kolme vakkasuomalaista pankkia yhteen – Lokalahden ja Taivassalon Osuuspankin sulautuminen Lounaisrannikon Osuuspankkiin ei vähennä konttorien määrää

0
Ruutukaappaus Osuuspankin sovelluksesta näyttää Osuuspankin konttorien sijainnin.

Lokalahden Osuuspankki, Taivassalon Osuuspankki ja Lounaisrannikon Osuuspankki yhdistyvät ensi vuoden huhtikuun alussa. Asiasta sovittiin viime viikon torstaina Lokalahden Osuuspankin ja Taivassalon Osuuspankin osuuskunnan kokouksissa sekä Lounaisrannikon Osuuspankin edustajiston kokouksessa. Yhdistymisellä halutaan lisätä pankkien kykyä tarjota asiakkailleen edulliset ja monipuoliset palvelut nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä.

Kaikki nykyiset konttorit jatkavat toimintaansa. Asiakkaiden ei tarvitse tehdä mitään pankkien yhdistymisen vuoksi, sillä asiakassuhteet jatkuvat entisellään. Tilinumerot, verkkopalvelutunnukset ja maksukortit säilyivät samoina.

Kaikkien pankkien henkilökunta jatkaa vanhoina työntekijöinä, joten yhdistyminen ei aiheuta henkilöstövähennyksiä. OP Lounaisrannikon nykyiset toimipaikat sijaitsevat Laitilassa, Maskussa, Uudessakaupungissa ja Kustavissa.

– Todella hieno asia, että pankkimme yhdistyvät hallitusten esitysten mukaisesti yhdeksi vahvaksi pankiksi. Näin voimme parhaiten turvata laadukkaiden pankkipalveluiden saatavuuden kaikille asiakkaillemme, kertoo OP Lokalahden hallituksen puheenjohtaja Taneli Jussila.

Myös OP Taivassalon hallituksen puheenjohtaja Tiina Henriksson uskoo voimien yhdistämisellä pankin kilpailukyvyn parantuvan.

– Keskittämällä hallinnolliset tehtävät saamme enemmän aikaa asiakaspalveluun, ja sen laatuun voidaan panostaa entistä enemmän. Tämä on ennen kaikkea asiakkaiden etu, kertoo Henriksson.

OP Lounaisrannikon hallituksen puheenjohtaja Mauri Kontu kertoo voimavarojen kasvun näkyvän asiantuntemuksen kasvuna esimerkiksi sijoituspalveluissa.