Kukon Tikalla mukava liigakierros

0
Ari Heinonen edustaa Kukon Tikkaa kakkosdivisioonan joukkueessa ja tavoitteena on kehittyä ja menestyä rakastamassaan lajissa.

Arto Kanerva

Dartsin SM-liigan kolmas ottelukierros sujui Kukon Tikalla mukavasti, kaikki neljä joukkuetta olivat liikkeellä ja niistä kolme otti vastustajalta pisteet kotiin.

Miesten mestaruussarjassa tuli kotiottelussa vastaan Perämeri DC Oulusta ja pisteet jäivät Laitilaan pelein 10-6. Naisten mestaruussarjassa Kukon Tikan heittäjät matkasivat Himangalle, josta toivat voiton tullessaan pelein 3-6.

Kakkosdivisioonassa Kukon Tikan kolmosjoukkue vieraili Tammisaaressa ja haki sieltä voiton selvin lukemin 1-15. Kukon Tikan kakkosjoukkue sai kotipeliin vastaansa etukäteen kovaksi vastustajaksi tiedetyn Osman Viikinkien ykkösjoukkueen ja pisteet menivät Euraan pelein 3-13.

SM-liigan sarjataulukossa Kukon Tikan ykkösjoukkue on mestaruussarjassa neljäntenä, naisten mestaruussarjassa Kukon Tikka pitää kärkipaikkaa ja kakkosdivisioonassa kumpikin joukkue on omassa lohkossaan toisena.

Piirin mestaruuskisat järjestetään jälleen Laitilan Kievarissa huomenna lauantaina 14.11. Länsi-Suomen piirin mestaruuksia on jaossa kaikkiaan seitsemässä sarjassa. Kisat alkavat kello 11 tienoilla ja jatkuvat pitkälle iltaan ja paikalle odotetaan saapuvan muutama kymmenen heittäjää.

Pelaajaesittelyssä on tällä kertaa Kukon Tikan pelipaitaa kantava turkulainen Ari (Arse) Heinonen . Kakkosdivisioonassa kilpaileva 37-vuotias Ari heitteli muutaman vuoden ensi ihan muuten vain, mutta päätyi seitsemän vuotta sitten heittämään liigassa. Ensin muutaman vuoden turkulaisessa Proffan Tikassa, mutta on sittemmin siirtynyt Kukon Tikan riveihin.

– Kisojen kautta tutustuin Kukon porukkaan ja mukaan lähteminen oli helppoa. Darts kiinnostaa ihan lajina, ja erityisesti yhteisöllisyys ja kilpailuhenkisyys. Muuten ollaan kaikki kavereita, mutta ei enää heittoviivalla.

Ari kertoo harjoittelevansa 3–5 tuntia päivässä, joskus tosin vähemmän. Harjoittelun lisäksi laji vaatii hermojen hallintaa. Jännitys ja kilpailun tuoma paine pitäisi kestää ja yleensäkin pitäisi menestyä kisoissa paremmin, hän toteaa.

– Tulevien vuosien tavoitteena on tietenkin päästä rankingin huipulle ja SM-mitalikin olisi ihan kiva. Ulkomaiset kisatkin kiinnostavat, koska niistäkin saa tärkeää kokemusta. Latviassa ja Islannissa tuli käytyä kisoissa vuonna 2017.