Kustaa Hiekka -kulttuuriviikon teemana on ääni – Tammikuun tapahtuma järjestetään, jos koronatilanne sen sallii

0
Tamperelainen valosirkusryhmä Flamma esiintyi viime vuonna kaupungintalolla runsaan väkijoukon seuraamana. Tulevana vuonna tulishow pystytetään Talvitorille. Kuva: Arto Kanerva

Teollisuusneuvos Kustaa Hiekan mielestä maailma oli kiinnostava, avara ja kaunis. Tämä ajatus on myös Laitilan Kustaa Hiekka-kulttuuriviikon taustalla.

– Kulttuuriviikolla suhtaudutaan yhtä uteliaasti elämää ja maailmaa kohtaan, tiedottaa tapahtuman suunnitteluryhmän puheenjohtajana toimiva Vakka-Suomen kansalaisopiston vs. rehtori Jussi Kauranen.

Kulttuuriviikko järjestetään perinteisesti tammikuun viimeisellä viikolla, mikäli koronatilanne sen sallii.

Tulevan kulttuuriviikon teemana on ääni. Kulttuuriviikon huipentaa lauluyhtye Rajaton, joka konsertoi monitoimihallissa sunnuntaina 31.1. Sanataidetta tarjoilevat Johanna Tohni ja Riku Suokas Mars vs Venus -esityksellään. Kulinaristisesta nautinnosta vastaa paikallinen Ahoska Catering.

– Stand up-koomikot Johanna ja Riku, ovat pariskunta paitsi lavalla, myös tosielämässä. He pistävät itsensä likoon kaulaa myöden: esityksen aikana ryöpytetään niin seurustelun alkuvaihe, uusioperheen haasteet, lapsiperheen vanhempien seksielämä kuin miesten ja naisten erotkin.

Kulttuuriviikolla lasten kulttuuria tarjoilevat Siina ja Taikaradio, joiden Laulubussi-ilmaiskonsertissa lauletaan, leikitään, istutaan, hypitään ja pompitaan.

Laitila laulaa -yhteislaulutapahtumassa Farmari Sisters ja musiikkiopiston orkesteri laulattavat yleisöä etukäteen esitettyjen laulutoiveiden mukaan.

– Kerro oma suosikkikappaleesi, jonka haluaisit laulaa yhdessä muiden kanssa 30.11.2020 mennessä ilmoittamalla se joko sähköpostitse jussi.kauranen@laitila.fi tai soittamalla numeroon 050 543 3564.

Perinteiset Kustaa kalaasit käynnistävät 13. Kustaa Hiekka -kulttuuriviikon sunnuntaina 24. tammikuuta Poukan talolla Laitilan Oppaiden tuottamana. Kustaa kalaasien jälkeen Laitilan torilla avautuu Talvipuisto koko kulttuuriviikon ajaksi. Talvipuiston avaa tulitaideryhmä Flamma.

– Tori herää tammikuussa eloon ja on näkemisen arvoinen. Valo ja ääni kulkevat kauniisti sulassa sovussa.

Avauspäivän kruunaa Laitilan kaupungin sivistystoimen eri yksiköiden opettajien konsertti.

– Monitaitavat opettajat nousevat estradille jakaen omaa huikeaa virtuositeettiaan.

Kustaa Hiekka -kulttuuriviikko

  • Teollisuusneuvos Kustaa Hiekan elämäntyön kunnioittamiseksi Laitilassa järjestetään vuosittain Kustaa Hiekka -kulttuuriviikko tammikuun viimeisellä viikolla, ajankohtana, jolloin Kustaa Hiekan Lukutupa vihittiin käyttöön vuonna 1938 Suomen maaseudun ensimmäiseksi kirjastorakennukseksi.
  • 13. Kustaa Hiekka –kulttuuriviikon koko ohjelma on luettavissa niin kulttuuriviikon omilla nettisivuilla laitila.fi/kulttuuriviikko kuin facebook-sivuilla.
  • Kustaa Hiekka –kulttuuriviikko toteutetaan yhteistyöllä ja verkostoperiaatteella. Laitilan kaupunki vastaa tapahtumasta, sen taloudesta ja markkinoinnista. Hiekan säätiön tuki on ollut vuosittain tärkeä. Laitilan kaupungin omasta organisaatiosta tapahtumaa on toteuttamassa kansalaisopisto, kulttuuritoimi, kirjasto, liikuntatoimi, lukio musiikkiopisto, nuorisotoimi, perusopetus ja varhaiskasvatus.
  • Kulttuuriviikon maksullisiin tapahtumiin lipunmyynti käynnistyy lippu.fi-palvelun kautta keskiviikkona 18.11. kello 9.