Laitila rulettaa

0

Laitilalainen Soile Mäkelä heitti tällä viikolla Facebookin Kukonaskela erel –someyhteisössä haasteen: “Mitäs jos jokainen Laitilassa asuva tekisi tänä vuonna hyvän joulun teon.”

Hän oli tehnyt päätöksen ostaa tämän vuoden joululahjat pelkästään paikallisilta yrityksiltä. ”Haluan tukea oman paikkakunnan yrittäjiä, on sitten korona-aika tai ei”, hän kirjoitti.

Mäkelä tunnusti avoimesti käyneensä työmatkoillaan usein ostoksilla isoissa kaupungeissa, mutta vasta tutustuminen kotikaupungin monipuoliseen palvelutarjontaan avasi hänen silmänsä. Vastaavasta tutkimusretkestä olisi hyötyä monelle: liikkeen ovi kannattaa ihan oikeasti avata, eikä vain porhaltaa ohi.

Mäkelän keskustelun avaus sai nopeasti yli 200 tykkäystä ja kymmeniä kommentteja: ”Laitila rulez”, ”asiakaspalvelu huikeeta”, ”upeita löytöjä”, hehkuttivat ihmiset kokemuksiaan paikallisista liikkeistä.

Kaikenlainen asiallinen palaute, myös kriittinen, kuuluu yrittäjän arkeen, mutta kiitosta tulee varmasti liian vähän. Siksi tämä keskusteluketju ansaitsee näkyvyyttä laajemminkin. Se tukee myös Laitilan Sanomien 95-vuotisjuhlavuoden Mää osta Laitlast -kampanjaa.

Keskustelu nosti esiin pienten putiikkien valikoimat ja ihmisläheisen palvelun merkityksen koko tällä seudulla. Mitä järkeä on kuluttaa aikaa ja lähteä ison kaupungin isoon ostoskeskukseen, kun lahjat voi hankkia turvallisesti, helposti ja ympäristöä kuormittamatta läheltä?

Laitilassa yrityksissä vietetään tänään Pilkkose Pimi Perjantai –kampanjaa. Jos maailmanlaajuinen Black Friday ei kiinnosta tai se kuulostaa vieraalta, vaihtoehtona on käydä ostoksilla lähikaupassa tai tutustua sen verkkomyyntiin.

eija.eskola-buri@laitilansanomat.fi