Lätkämiehistöllä kahden voiton viikonloppu

0
RNK Hoc vaihtoi maalivahtiaan kesken ottelun, mutta se ei muuttanut pelin suuntaa. Christian Kavander joutui päästämään taakseen neljä kiekkoa. Kuva: Mika Reinholm

Juha Laine

Vastustaja on paljon parempi hyökkäyspäässä kuin puolustuksessa. Silloin kannattaa pitää kiekko heidän puolustuspäässä, niin tilanne on hallinnassa.

Tätä päävalmentaja Pasi Saarelan kohtuullisen simppeliä ohjenuoraa pitkin Jyske käveli komeaan 9–3 kotivoittoon RNK Hocin vieraillessa lauantaina. Kotijoukkue oli jopa yllättävän ylivoimainen ja pystyi ratkaisemaan tärkeän kamppailun jo kahdessa erässä. Viimeiselle periodille asteltiin tilanteesta 6–1, joten sarjapisteiden osoite oli jo tiedossa.

Sunnuntaina oli sitten matkapelin vuoro. PKS Paimiosta tippui laitilalaisten kyydistä puolessa välissä, ja Jyske körötteli makoisaan 3-6 vierasvoittoon. Näin viikonlopun saldona oli kuusi sarjapinnaa. Se tiesi hyppyä sarjan kakkospaikalle tässä vaiheessa.

Pääkoutsi Saarela sai katsella kotimatsia kohtalaisen rauhallisin mielin. Ennenkin on järjestetty liikennettä vastustajan maalille, mutta nyt tulee myös tehoja, ja se laskee valmennuksenkin sykettä.

–Tällä kertaa saatiin johtoasema jopa hieman helposti. Kyllä se silti ansaittiin. Pelattiin vauhdikasta kiekkoa ja oltiin tehokkaita. Vielä kun saataisiin vaaralliset poikittaissyötöt omalla alueella pois, ettei tarjottaisi ilmaisia paikkoja vastustajalle, Saarela toivoi.

Maaliahnein peluri oli Aleksi Valla , joka iski kaksi osumaa kahteen ensimmäiseen erään ja ohjasi ilmasta vielä hattutemppuun oikeuttaneen maalin. Jasper Raula täräytti kaksi maalia. Yhden mieheen tekivät Miro Aarras, Jesse Kaupinsalo, Markus Saarinen ja Toni Nieminen .

Sunnuntain koitoksessa kotijoukkue PKS oli alussa paremmin hereillä. PKS siirtyi 2–0 johtoon ensimmäisen erän puolenvälin jälkeen. Miro Aarras ja Jesse Kaupinsalo juonivat tärkeät osumat, joilla Jyske nousi tasoihin ennen ensimmäistä erätaukoa.

Toisessa erässä Nico Juvonen vei vieraat ensimmäistä kertaa johtoon. PKS:n tasoituksen jälkeen Crister Isolaur i tinttasi voittomaalin erän puolivälissä.

Jani Kiiski maalasi tärkeän 3–5 osuman vielä toisen erän aikana. Kotijoukkue yritti kehitellä kiriä, mutta Toni Riekon 3–6 maali alivoimalla söi isäntien suurimman innostuksen. Näin täysi pistepotti matkasi Laitilaan.

Jyskeen tehot eivät lepää parin pelurin harteilla, ja se näkyy pistepörssissä. Jesse Kaupinsalo ja Konsta Kerttula ovat keränneet 13 tehopinnaa. He ovat koko sarjan pistepörssissä kymmenen parhaan joukossa.

Heti kaksikon perässä tulee Aleksi Valla ja Toni Nieminen, joilla on vain piste vähemmän. Seuraavilla on yhdeksän tehomerkintää.

Kotimatsit jatkuvat ensi lauantaina. Vastustaja on Naantalin VG-62, jolla alkukausi on ollut hankala. Matsi starttaa kello 17.