Loistava Lauantai on vastaisku marraskuun harmaudelle

0
Kierrätyskeskuksen porukka - vasemmalta Annikki Mäkinen, Tatu Jaakola, Hanna Arola ja edessä Carita Viitasaari - on innolla mukana jouluisessa hengessä järjestettävässä Loistava Lauantai -tapahtumassa.

Laitilan kierrätyskeskus, Palkkeen Putiikki ja Jätehuolto Helistölä järjestävät ensi lauantaina Loistava lauantai -tapahtuman, jolloin on mahdollisuus saada tietoa kierrättämisestä, tehdä ekologisia hankintoja sekä ostaa Laitilassa eettisesti tehtyjä joululahjoja ja erilaisia sisustustuotteita.

– Loistava Lauantai on ehdottomasti hyvän mielen tapahtuma ja samalla sellainen vahva vastaisku marraskuun harmaudelle, naurahtaa Palkkeen metalliosaston ja kierrätyskeskuksen työnjohtaja Annikki Mäkinen.

Tapahtuma järjestetään samaan aikaan siis kolmessa eri paikassa ensi lauantaina kello 10–14 välisenä aikana.

Hiljattain avattu kierrätyskeskus on tullut jo monille tutuksi. Kierrätyskeskuksessa on iso valikoima esimerkiksi lasten ja nuorten kirjoja, astioita, verhoja ja huonekaluja.

– Tällä hetkellä suosittuja ovat esimerkiksi jouluiset sähkökyntteliköt ja astiat. Huonekalujakin ihmiset vievät paljon mennessään, Mäkinen kertoo.

Loistava Lauantai -tapahtumassa nostetaan esiin paikallisuutta, eettisyyttä ja ekologisuutta.

– Kierrätyskeskuksen toimintaidea on ekologinen. Meille voi tulla tekemään löytöjä joko ilmaiseksi tai pikkurahalla. Tai sitten meille voi tuoda itselle tarpeettomaksi käynyttä hyväkuntoista tavaraa muiden löydettäväksi, hän muistuttaa.

Kierrätyskeskuksessa on ensi lauantaina myös jouluista tunnelmaa, sillä kävijöitä hemmotellaan glögi- ja piparitarjoilulla ja paikalla on myös joulupukki jakamassa nameja.

Sonja Laine ja Nadja Rantala esittelevät Palkkeen Putiikin uusia käsityöhittejä, erilaisia makramee-töitä.

Palkkeen Putiikki kaupungin keskustassa virittäytyy sekin jouluiseen tunnelmaan. Myymälä on pullollaan Laitilassa sijaitsevassa Palkkeessa valmistettuja koruja, tekstiilejä ja sisustustuotteita.

– Lauantaiksi tuomme putiikkiin tuotteita erityisesti joulua silmällä pitäen, sillä moni on jo kysellyt meiltä joulukotiin tai lahjaksi sopivia sisustustuotteita, torkkupeittoja ja esimerkiksi lyhtyjä, kertoo käsityöosaston ohjaaja Sonja Laine.

Laine kertoo, että Palkkeessa tehdään innokkaasti tuotekehittelyä.

– Jotain uutta aina kehittelemme, ja nyt sellaista ovat esimerkiksi nämä Laitila-korut sekä erilaiset makrameet, hän sanoo ja esittelee sekä yhteistyössä Laitilan Nuorisoverstaan kanssa tehtävää Laitila-korua että somia makramee-koristeita.

Makramee on käsityötekniikka, jossa solmuja käyttämällä saadaan aikaan koristeellisia nyörejä tai pintoja.

Jätehuolto Helistölän Riina Hämäläinen ja Jarno Helistölä kertovat, että yrityksen kierrätyspihalla saa lauantaina neuvontaa kerrätysasioissa.

Aivan kierrätyskeskuksen naapurissa sijaitseva Jätehuolto Helistölä osallistuu sekin Loistava Lauantai -tapahtumaan.

– Olemme ensi lauantaina poikkeuksellisesti avoinna ja vastaanotamme vaikkapa joulusiivoa tehneiden jätteitä. Lisäksi annamme neuvontaa jätteiden lajittelusta, toimitusjohtaja Jarno Helistölä kertoo.

Loistava Lauantai -tapahtuma 21.11. kello 10–14 Laitilan kierrätyskeskuksessa (Niinisuontie 5), Palkkeen Putiikissa (Keskuskatu 15) sekä Jätehuolto Helistölässä (Verstastie 4).