Lokakuu oli Laitilassakin harvinaisen lämmin ja sateinen – Vettä satoi melkein sata millimetriä

0
Lokakuu oli koko Suomessa ja Laitilassa harvinaisen lämmin ja sateinen.

Lokakuu oli yli kaksi astetta tavanomaista lämpimämpi Laitilassa ja koko maassa. Ilmatieteen laitoksen mukaan näin lämpimiä lokakuita esiintyy keskimäärin kerran 10–20 vuodessa.

Laitilalaisen Eero Setälän mittausten mukaan Laitilassa kuukauden keskilämpötila oli 8 astetta, kun normaalisti lokakuussa jäädään alle kuuteen asteeseen. Erityisesti kuukauden alku ja loppu olivat lämpimiä, mutta kuun keskivaiheella Laitilassa lämpömittari laski myös muutamia asteita pakkasen puolella.

Kuukauden ylin lämpötila Laitilassa oli 17 astetta. Näihin lukemiin päästiin lokakuun alkupuolella neljänä päivänä.

Ilmatieteen laitoksen mukaan lokakuu oli lähes koko maassa tavanomaista sateisempi. Laitilassa Haukan kylässä mittauksia tekevän Setälän mittariin satoi kuukauden aikana yhteensä 97 millimetriä. Keskimäärin sadetta saadaan Laitilaan lokakuussa 73 millimetriä.