Oranssit päivät näkyvät Vakka-Suomessa – Oranssi on naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen väri

0
Laitilan kirjastonhoitaja Sari Sandberg ja soroptimisti Marja-Terttu Parsama rakentavat Oranssia tietoiskua kirjastoon.

Soroptimistit ovat mukana YK:n keskiviikkona alkaneessa Oranssit päivät -kampanjassa. Naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen vaikuttava kampanja on jokavuotinen.

Oranssi on naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen väri. Se symboloi toivoa tulevaisuudesta, jossa elämä ilman väkivaltaa on jokaisen oikeus.

Kampanja päättyy 10. joulukuuta YK:n Kansainväliseen ihmisoikeuspäivään, joka on myös kansainvälinen Soroptimistipäivä. Uudenkaupungin Soroptimistit ovat yhdessä Vakka-Suomen kirjastojen kanssa tehneet oransseja tietoiskuja kirjastoihin.

Uudenkaupungin Soroptimistit järjestävät Oranssit päivät -teemaan liittyen myös kirjoituskilpailun Vakka-Suomen 15-19-vuotiaille nuorille. Tarkemmat kilpailutiedot oppilaat saavat oman oppilaitoksensa kautta.

Soroptimist International on maailmanlaajuinen eri ammatteja, kulttuureja ja maita edustavien naisten vapaaehtoisjärjestö, joka puolustaa ihmisoikeuksia, rauhaa ja demokraattista päätöksentekoa.

Se edistää erityisesti naisten ja tyttöjen asemaa ja tasa-arvoa kouluttamalla ja rohkaisemalla heitä uusiin tehtäviin.

Soroptimist International -järjestö on saanut nimensä latinankielisistä sanoista soror, joka tarkoittaa sisarta ja optimum, joka tarkoittaa parasta. Lyhyesti sanoen: parasta naisille.

Soroptimist International -järjestössä on maailmanlaajuisesti yli 80 000 jäsentä 130 maassa. Suomessa toimii tällä hetkellä 60 soroptimistiklubia eri puolilla maata ja jäseniä niissä on yhteensä noin 1 300.