Perinteinen villasukkakeräys alkaa

0
Lahjoitettavat villasukat ja muut kädentaidot lämmittävät ikäihmisiä.

Laitilassa aloitetaan perinteinen villasukkakeräys. Tänä vuonna villasukkia lahjoitetaan ensisijaisesti omaishoidon piirissä oleville laitilalaisille ikäihmisille sekä heidän hoitajille.

– Omaishoitajat tekevät arvokasta työtä ja mahdollistavat hoidettavien kotona asumisen mahdollisimman pitkään, kertoo keräystä organisoiva Virve Aho.

Mikäli sukkia saadaan enemmän kuin hoidettavia ja omaishoitajia on, niin loput sukat annetaan Laitilan kaupungin kotihoidon ja palveluasumisen piirissä oleville ikäihmisille.

– Mikäli olet innokas kutoja niin voit kutoa villasukat; lyhyet tai pitkät. Myös säärystimille, hartiahuiveille ja kynsikkäille on käyttöä. Pienellä eleellä on suuri vaikutus sen saajaan.

Aho vinkkaa, että mikäli ei itse osaa kutoa, niin keräykseen voi osallistua ostamalla vaikka lankakerän tutulle, joka on innokas kutoja ja joka haluaa tuoda joulumieltä lähimmäisille.

Sukkia ynnä muita voi toimittaa Kaisan Kuvaputiikkiin, osoitteeseen Vihtorinkatu 9 . Liike on auki maanantaista keskiviikkoon kello 9–17. Muina aikoina voi tiputtaa kädentaidot oven vasemmalla puolella olevasta postiluukusta sisälle. Keräys päättyy 11. joulukuuta.

– Mikäli et itse pääse viemään sukkia niin voit olla yhteydessä minuun niin voin noutaa sukat ja toimittaa ne keräykseen.

Yhteyttä voi ottaa Virve Ahoon puhelimitse 0503031593 tai laittaa viestiä mesen kautta.