Rauman kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen huolestunut Rauman koronatilanteesta – Ei pelimatkoja muille alueille

0
Rauman kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen kannusti Rauman Lukkoa jo Laitilassa työskennellessään. Pelit SM-tasolla jatkuvat, mutta junioreiden pelireissuja yli maakuntarajojen ei suositella. Arkistokuva: Riitta Salmi

Rauman kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen on huolestunut Satakunnan ja erityisesti Rauman tilanteesta. Koko Satakunnassa ilmaantuvuusluku on 21,8 ja Raumalla 51,0.

Pelkän ilmaantuvuusluvun perusteella Rauman voidaan katsoa lähestyvän leviämisvaihetta. Satakunta on koronepidemian kiihtymisvaiheessa.

– Nyt meidän pitää tehdä ryhtiliike, kuten pääministeri Sanna Marin on kehottanut. Kenelläkään ei ole varaa olla välinpitämätön. Maskittomia ihmisiä on aivan liian paljon liikkeellä esimerkiksi kaupoissa. Joillakin on toki siihen pätevä syy, mutta ei näin monilla. Tarpeetonta matkustamista ja tilaisuuksiin osallistumista pitää nyt välttää, Luukkonen pohtii.

Rauman tartuntataudeista vastaavan lääkärin Irene Reinvallin mukaan tartunnat Raumalla ovat olleet hyvin jäljitettävissä ja tartunnan lähde tiedetään valtaosassa tapauksista.

Alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä antoi koko Satakuntaan laajan maskisuosituksen maanantaista alkaen. Maskisuositus julkisissa sisätiloissa koskee myös toisen asteen oppilaitosten henkilöstöä ja oppilaita sekä perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen henkilökuntaa.

Yksityistilaisuuksien osallistujamäärä suositellaan rajattavan Raumalla enintään 20 henkilöön nykyisen 50 henkilön sijaan. Leviämisvaiheen alueilta saapuvien vieraiden kutsumisessa toivotaan käytettävän harkintaa. Minkäänlaista tarpeetonta matkustamista ei suositella leviämisvaiheen maakuntiin.

Tartuntatautityöryhmä suosittaa joukkueurheilun ja kontaktilajien kilpailutoiminnan rajaamista vain omalle alueelle. Rajoitus ei koske maajoukkueurheilijoita tai SM-tason tai 1-divisioonatason urheilijoita.