SSS: Salossa halutaan eroon Jussi Mattilasta – Kaupunginhallituksen enemmistö hakee irtisanomista, Mattila ihmettelee ”härskiä poliittista peliä”

0
Jussi Mattila

Laitilan entinen sosiaali- ja terveysjohtaja Jussi Mattila on joutunut ison poliittisen myrskyn silmään uudessa työssään Salossa, kertoo Salon Seudun Sanomat. Mattila valittiin huhtikuussa hieman yllättäen Salon kaupungin sosiaali- ja terveysjohtajaksi. Aikaisemmin hän hoiti vastaavaa tehtävään Laitilassa, hieman pienemmässä kaupungissa.

Nyt Salon kaupunginhallituksen enemmistö haluaa Mattilasta eroon velä koejan puitteissa. Enemmistö katsoo, ettei Mattilan osaaminen riitä viran menestykselliseen hoitamiseen. Kukaan kaupunginhallituksen jäsenistä ei kuitenkaan halua kommentoida asiaa suoraan lehdelle ennen kuin kaupunginhalltiuksen maanantainen pöytäkirja on julkinen.

Yksi taustatekijä jupakassa saattaa olla myös Mattilan esitys Salon kahdesta hoivakodista. Mattila kertoo lehdelle ymmärtäneensä, että osa poliittisista päättäjistä oli hermostunut hänen esityksestään.

Mattila kommentoi asiaa lehdelle tuoreeltaan kuultuaan hallituksen päätöksestä.

– Ihan uskomatonta. Todella härskiä poliittista peliä. Tilanne on ihan poikkeuksellinen koko Suomessa. En muista, että tällaista olisi ollut muualla kuin Kittilässä joskus, hän kommentoi tuohtuneena.

Lehden saamien tietojen mukaan Jussi Mattilan virkasuhteen purkua on valmisteltu jo pidempään, ja mukana on ollut edustajia useasta puolueesta. Perussyy hankkeessa on, etteivät poliittiset päättäjät usko Mattilan osaamisen riittävän koeajan perusteella esimerkiksi Salon sairaalahankkeen ajamiseen.

Salon vt. kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen kuulee Jussi Mattilaa kaupunginhallituksen päätöksen takia todennäköisesti ensi viikolla.

Salon kaupunginhallitus käsittelee asiaa uudelleen joko 24. tai 30. marraskuuta.

Mattila aloitti virassaan Salossa kesäkuun alussa. Hänellä on käynnissä koeaika marraskuun loppuun asti.

Jussi Mattila voitti Salon sote-johtajan valinnassa keväällä vt. sosiaali- ja terveystoimenjohtajana ja apulaiskaupunginjohtajana toimineen Jari Niemelän äänin 9–4.

Niemelä teki päätöksestä oikaisuvaatimuksen, joka hylättiin. Myöhemmin hän valitti Turun hallinto-oikeuteen. Valituksen käsittely on kesken.

Osa kaupunginhallituksen jäsenistä vastusti Mattilan valintaa jo huhtikuussa ja jätti valintapäätökseen eriävän mielipiteensä.

Jussi Mattila valittiin Laitilan sosiaali- ja terveysjohtajaksi vuonna 2017.