Juuret-gallup:”Sydämessäni on erityinen kohta Laitilan murteelle”

0
Sote-alan yrittäjä Sita Salminen tuottaa sisältöä muun muassa Youtubeen ja Instagramiin. Sitaa voi kuunnella myös POKS-podcastissa.

Mikä on suhteesi Laitilaan?

– Isäni ja hänen sukunsa on kotoisin Laitilan ja Uudenkaupungin alueelta. Olen käynyt Laitilassa säännöllisesti lapsuudesta saakka.

Mitä juuret yleisesti ottaen sinulle merkitsevät?

– Laitila on minulle erittäin merkityksellinen paikka, sillä se kuvastaa minulle lapsuuden kesälomia, sukulaisten seuraa ja nostalgiaa ylipäätään. Olen itse kasvanut Rovaniemellä, joten on aina ollut mukavaa, että miltei toisella puolen Suomea on myös toinen tärkeä paikka täynnä muistoja.

Näkyvätkö juuret jotenkin arjessasi?

– Eivät juurikaan päällepäin, mutta mielelläni kyllä mainitsen suhteeni Laitilaan. Kaupassa lämmittää mieltä, kun hyllyllä näkyy jokin Laitilassa tehty tuote, olipa se kananmunakenno tai virvoitusjuoma. Lisäksi sydämessäni on erityinen kohta alueen murteelle.

Kerro Laitilaan liittyvän, sinulle tärkeä muistikuva, tarina tai ajatus.

– Laitila on aina tuntunut sympaattiselta ja turvalliselta pikku kaupungilta, jonka keskustaa ympäröi kaunis luonto metsineen ja peltoineen. Nuorena lainasin mamman pyörää ja lähdin seikkailemaan ympäri aluetta, ja haluan vielä jokin kesä toteuttaa samanlaisen tutkimusretken.