Teatteriyhdistys Fake ensi kesänä Pyhärannan Santtiolla

0
Santtiolla nuorempana Maijana nähdään Anna Rosaliina Kaino.

Ari Anteroinen

Raumalainen Teatteriyhdistys Fake ry on historiansa aikana esiintynyt kotikaupunkinsa näyttämöiden lisäksi myös Euran Sieravuoressa. Ensi kesänä listaan lisätään Pyhärannan Santtion kesäteatteri, kun Fake tuo ensi-iltaan Jussi Helmisen kirjoittaman musiikkinäytelmän Myskyluodon Maija.

Fake ja kotiseutuyhdistys Santtioseura keskustelivat, voitaisiinko Santtiolla tehdä edelleen kesäteatteria Rauman Iltanäyttelijöiden suunnattua muihin maisemiin.

– Päätimme aloitetaan meille uudella paikalla jollakin perinteisellä musiikkinäytelmällä, Lauri Ketonen kertoo.

Ohjaajan mukaan jo merenrannalla sijaitseva kesäteattaripaikka puoltaa Myrskyluodon Maijan valintaa seuraavaksi produktioksi.

– Meri on lähellä ja tuo oman tunnelmansa. Meillä ei ole tarkoitus muutenkaan lavastaa näyttämöä täyteen.

Päärooleissa Santtiolla nähdään nuorena Maijana Anna Rosaliina Kaino ja vanhempana Maijana Kati Nordman. Markus Vatka on Janne.

Vakkasuomalaista väriä tuovat jo Fame-musikaalissa mukana ollut Riku Kivioja Laitilasta, Pyhämaan Suviteatterista tuttu Tuire Erholm sekä nyt kotikentällään näyttelevä pyhärantalainen Kirsi Kotisalo.

– Myrskyluodon Maijamme on jo herättänyt kovasti kiinnostusta ennakkoon ja lipunmyynti on käynnissä, vinkkaa Lauri Ketonen.

Näytelmän musiikki on Matti Puurtisen ja kapellimestarina toimii Juha Antikainen . Koreografina on Sonja Sorvola ja pukusuunnittelu on Kaisu Rytisalon käsialaa.

Ensi-ilta on Pyhärannan Santtiolla 10. heinäkuuta.

Korjattu 18.11. kello 11.10: Vanhempaa Maijaa esittää Kati Nordman.