Toisella yrittämällä kunnon parannus – Laurenz Von Bentz juoksi Turun raveissa perjantaina toisen kilpailunsa

0
Arkistokuva. Kuva: Tatu Lertola

Rauli Ala-Karvia

Laitilalaisen autokauppiaan Heikki Seikon omistama lämminverinen ravihevonen Laurenz Von Bentz juoksi Turussa perjantaina toisen kilpailunsa, ja debyytin kuudes tila kohentui yhdellä sijalla. Mikä parasta: aika kaunistui kahdella ja puolella sekunnilla. Ari Moilanen ajoi nelivuotiaan ruunan viidenneksi tasoitusajonoteerauksella 18,2.

Laurenz Von Bentz on nyt urjalalaisen Ville Mäkelän valmennuksessa. Ruunaa ovat lajiin aiemmin perehdyttäneet Pasi J. Rytkönen, Jere Kiveinen ja Minna Rampa.

Pieksämäkeläisen Simo Korhosen kasvattama ruuna on viime joulukuussa kuolleen emänsä Love’s Caressin seitsemästä varsasta kolmanneksi nuorin. Heikki Seikon ravurin isä taas on amerikkalainen suursiittäjä Mr Pine Chip (ennätys 09,6a), jonka Suomen rekisterissä olevat varsat ovat ravanneet omistajilleen palkintoja 2,4 miljoonaa euroa. Jälkeläisistä menestynein on Mika Haapakankaan tallissa 270.000 euroa Suomen ja Ruotsin radoilta kerännyt Special Promise.

Laurentz Von Bentz juoksi hyväksytyn koelähdön ensin elokuun alussa Turussa Teemu Toroskan ohjastamana ja sitten toistamiseen Teivossa Ari Moilanen kyydissään.